Kur-an da uzay ve yaratılışla ilgili ayetler

Kur-an daki toplam surelerin yaklaşık 1/6 sı yaratılış, yıldızlar ve uzayla ilgili olay ve konulardan isim almış olması onun gök bilimi ile ilgili yönünü göstermesi bakımından ilgi çekicidir.

| Fahruddin er-Razi

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Sonunda güneşin battığı (mağrib) yere kadar ulaştı ve onu kara çamurlu bir gözede batmakta (Garabe) buldu, yanında bir kavim gördü. (Kehf Suresi-86)

S

anlamadıklarınıza hikaye demekte serbestsiniz.. Ama bu sizin dediğinizin de doğru oldu manasına da gelmez öyle değil mi Kara çamurlu göze bu açıklamada bir tarif sadece.. Arapça kelime kökenine bakıldığında karadelik leri tarif eden bir yapıyı tanımlıyor..

Samet Tpr 6 yıl

Evet tabii izah ede bilmeyende hep öyle söylüyorlar))) Arapçada eyni cür yazılan 1 söz cümle daxilinde bir birinden farklı anlamlarda işleniyor. Bakıyorlar bu söz uymuyor ve ya çelişiyor yerine diyer sözü koyuyolar. Aynen sizin şimdi yapdığınız gibi)))

Sedi Atayengin 6 yıl

Bak bu da komik; Mülk-5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Sedi Atayengin 6 yıl

tartışmak istemiyorum inanmamak da serbestsiniz.. Hayırlı geceler

Samet Tpr 6 yıl

Sorqulamaya davam edin. Size de hayırlı geceler

Sedi Atayengin 6 yıl

Arapçadan türkçeye 62 farkli şekilde çevrilmiş eminim ayni şekilde onlarca kez ingilizce, fransizca, ispanyolca vs çevrilmiştir

Esat Günez 6 yıl

Bizim dilimizde tam tarifi olmadığından olabilir mi ? veya o kelimenin mecazi anlamlarını da dilimize uyarlamaya çalışsak bir de ? Kelimenin nasıl çevrildiği önemli değil.. Önemli olan orada ne anlatılmak istendiği değil midir ? Ha kara delik demişsin.. Ha kara çukur.. Ha kara balçık..

Samet Tpr 6 yıl

Eminim çok kısa zaman içinde bazı ayetler sündürülerek evrim kitapta zaten yaziyordu denilecek hatta şimdi bile yaziyor diyen var. Bknz>> Caner Taslaman

Esat Günez 6 yıl

Kuranda evrimden bahseden bir ayet görmedim.. Benzetenler elbet vardır ... Kendi görüşleri onlar.. Ama maymunların insanlara en yakın yaratılmış varlıklarından olduğundan bahseden alimlerimiz olduğunu biliyorum... yanılmıyorsam marifetname kitabında okumuştum..

Samet Tpr 6 yıl

Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeği kadar evrim de gerçek. Şu an için bir şey yazmiyor ama yakin zamanda yazdirirlar

Esat Günez 6 yıl

Evrimin tam olarak ne anlattığını birde insanlara tam anlatabilseler.. İnsan maymundan türemiştir diyenler de var.. Maymunlar insana en yakın türemiş türdür diyen de var.. Hangisi evrim.. Eğer 2. bahsedilense, yukarıda örneğini verdim.. Ama 1. bahsedilense bununla ilgili hiçbir kaynak görmedim... İnsanın toprak ve sudan yaratıldığı ayetlerde açık ve net zaten.. Evrimde canlıların sudan türediğini der... Ama bu evrim aşamaları hakkında bir anlaşmazlık var...

Samet Tpr 6 yıl

Kuran bilim kitabı değil der ki yeryüzünü dolaşın nasıl yaratıldığınıza bakın. Ayet henüz insan anılmaya varlık dahi değilken üzerinden uzunca bir zaman geçmişti

Tufan Malak 6 yıl

Ha bir de aklınızı kullanın der. Bir de kör ile gören bir olur mu der

Tufan Malak 6 yıl

Kandil dedigi yildizlar.. Atis taneleri dedigi yildizlardan kopan meteorlar bu arada cinler gozukmez. Gozukmedigi icin olayin nasil gerceklestigini bilemiyoruz. Ortada sacma bisey yokki ..

Okan Peri 6 yıl

Kardeş o gün Kuran ın indiği toplum cahil bir toplum nitekim bu bilimsel verileri açıkça versen deli derler zamanında dünyanın döndüğünü iddia edenler kellesiyle ödedi bunun bedelini o yüzden Kuran bunu teşbih ile anlatıyor ama burda öyle kelimeler kullanmış ki bunlar günümüzde bilimsel verileri ispatlar nitelikte anlamları da var bu da Kuran ın icazı işte

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl