Kur-an da uzay ve yaratılışla ilgili ayetler

Kur-an daki toplam surelerin yaklaşık 1/6 sı yaratılış, yıldızlar ve uzayla ilgili olay ve konulardan isim almış olması onun gök bilimi ile ilgili yönünü göstermesi bakımından ilgi çekicidir.

| Fahruddin er-Razi

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Normal şartlarda bu tür bir paylaşımın yapılmasına izin vermem. Ancak, Samet Tpr 'ın yaklaşımı ve cevapları saygı çerçevesi içerisinde ve dayatma içermediği için kalmasında sakınca görmüyorum. Aslında benim bu konuyla ilglii söyleyeceğim çok şey var. Çünkü Kur'an ve İslam'ı oldukça iyi bildiğimi düşünüyorum. Özellikle Kur'an'daki ayet yorumlarının tarih içindeki varyasyonlarını da yine iyi derecede biliyorum. Yine de özet olarak şunu söyleyebilirim: Kur'an ayetleri (ve genel olarak incil ve tevrat dahil) gerçekten elastiktir ve dilediğiniz anlamı çıkarmanız mümkün, bundan emin olabilirsiniz. Söyleyeceğim çok şey var dedim ama, 40 yaşındayım ve hayatımın en az 20 yılı bu konular üzerine tartışarak geçti. Buradan öğrendiğim şey şu: Bu tartışmalar hiçbir işe yaramıyor. O nedenle yoruldum ve bıraktım

Z

Ben paylaşımın kabul edileceğini bile tahmin etmemiştim.. Onun için ayrıca teşekkür ederim.. Eğer uygun değilse silebilirsiniz.. Benim amacım grupta bulunan müslüman arkadaşları biraz teşvik etmekti..

Samet Tpr 6 yıl