Kur'an da yazılan mucizeler günümüzde neden olmuyor?

Kuranda bir çok peygamberin mucizelerinden bahsedilir.
Saymaya gerek yok.
Denizin ikiye ayrılmasından tutun ölülerin diriltilmesine kadar bir çok mucize.
Eskiler bu olayların gerçekten olduğuna inanırlardı.
Biz daha akıllıyız.
Bizler, bunların Doğa kanunları çerçevesinde bir açıklamasının olduğunu düşünüyoruz.

Yaratan, kainatın tamamını hatta Varlığın tamamını kendi kanunları ile yönetiyor. Biz bunlara Doğa Kanunları veya Sünnetullah diyoruz.
Allahın Sünnetinde değişme olmaz hükmünden hareketle bu mucizelerin olmadığını veya en azından anlaşıldığı gibi olmadığını zan ediyoruz.
Zan ediyoruz dedim çünkü
Allahın kanunlarının ne olduğunu bilmiyoruz.
Siz bugün denizi yaramıyorsanız, ölüyü diriltemiyorsanız
bunun Allahın kanununda olmadığını nereden biliyorsunuz.
Sahi, siz Allahın kanunlarının çeşidinin ne kadarını biliyorsunuz ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Bir adetullah vardır bu bildiğimiz fizik kurallarıyla çevrili dünyamızdır bir de sünnetullah vardır ki bunlarda Allah'ın peygamberlerine mucizeler vermesi inanmayanları zulmedenleri helak etmesi inananları kurtarıp yüceltmesi gibi. O yüzden tarih tekerrürden ibarettir inanlar belli bir süre zulüm görsede inanılmaz bir şekilde hep üstün gelecektir burada hep Allah'ın sünnetullahı görülür. Mucizeler olağan üstü şeylerdir lakin bu mucizelerin teknolojinin geleceği son noktaya işaret etmesi de muhtemeldir.

M

Mucizeleri teknoloji değil insanlar göstermiştir. Tekamül etmiş insanın sın hali desek.

Suha Şilepe 6 yıl

İnsanlar göstermiştir fakat sonraki insanlara hep ilham kaynağı olmuştur mesela Hz İsa (as) ölüleri diriltmesi bugün tıbbın çabaladığı bir noktadır veya Süleyman (as) yanındakilere Belkıs ın tahtını kim getirecek dediğinde göz açıp kapayıncaya kadar getirilmesi ışınlanmaya ilham kaynağı olmuştur ihtimal bunlar belli ölçüde gerçekleşebilir. Mucize peygamber fiili kabul edilmez Allah'ın fiildir yani tekamül etmiş insanın son hali diyemeyiz eğer peygamber fiili olsaydı her zorluktan mucize ile kurtulurdu lakin mucizeler peygamberliğin kanıtı olarak en zor yerlerde gösterilmiş.

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl

Güzel nokta. Bu insanlar bu mucizeleri her canı istediğinde yapamayacaklarını daha doğrusu yapmamaları gerektiğini bütün nefsi, ruhu ve aklı ile idrak etmiş kişiler. Sizin bugün öyle bir imkânınız olsa ölen sevdiklerinizi diriltirsiniz. Allahın kanunlarını nerde ve zaman kullanılmasını idrak etmiş kimse ( peygamberler) bunu yapmaz, yapamaz.

Suha Şilepe 6 yıl

Tekamül etmiş insanın son hali dersek her tekamül edenin mucize göstermesinin mümkünlüğünü kabul etmiş oluyoruz oysa mucize Peygamberlere has veliler ise keramet gösterebilir -ki hepsi Allah'ın fiilidir- ama mesela velilerden kat kat tekamül eden sahabilerin kerameti de yok gibidir.

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl

Bu bize bugüne kadar dayatılmış fikirler. Bir şeyin mucize olabilmesi için onu göstermiş olmanız gerekir. Yapabilmek ve bunu göstermek peygamberlerin vazifeleri arasındadır. Allahın kanunu değişmez, bir kişi bir şey yapabiliyorsa herkes yapabilir. Çünkü Allah torpil geçmez.

Suha Şilepe 6 yıl

O torpil değildir peygamberliğin kanıtı gereğidir herkes yapabilirse niye kimse yapamadı? Hem herkes yapabilirse ancak teknoloji sayesinde yapabilir peygamberler ise peygamberlik gereği vasıtasız yapar.

Mustafa Pirlibeylioglu 6 yıl

Hz. İsaA. S Babasız dünyaya gelmesi, beşikte iken konuşması biyolojik mucizelerdir. O'nun cüzzamlıları iyileştrmesi, ölüleri diriltmesi yine biyolojik mucizelerdir... Bilimin ötesine geçer...

Tansu Arıcı 6 yıl

Bilim Allahın değil mi? Bilim ötesi ne? Haşa Allahın bilgisinin ötesi mi ?

Suha Şilepe 6 yıl

Allahın kanunlarında değişme olmaz. Bir kişi yaparsa herkes yapabilir. Nasıl yapacağını bilirsen. Peygambere has olursa torpil olur.

Suha Şilepe 6 yıl