Kuran kendi içinde çelişkili mi? bakara:62 -maide:69

Kuran'ı ALLAH gönderdi diyen zatlara gitsin. Müslüman olmayanlar cennete gidebilirmi, gidemezmi? GİDEBİLİR./ Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )
GİDEMEZ/ Ali İmran-85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
Ayrıca yahudilik din değil ırktır oda ayrı bir çelişki..?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

TEVBE 9 dinde zorlama varmı yokmu
5. Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın.
29. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.
(anlamı ya iman edecek Allahın ayrı muhammedin ayrıca yasakladıklarını kabul edecek veya cizye yani rüşvet verip kurtulacak)

BAKARA SÜRESİ 2
256. Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O
halde kim tağutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır.
Allah işitir ve bilir.

Dinde zorlama var mı yok mu yukarıdaki ayetlere bakarsanız var bakara süresine göre yok hangisi doğru?

U