Kuran'da namaz var mı yok mu? yoksa neden yapıyoruz?

Cübbeli, eğer hadislere inanmayacaksak Kuran'da namaz yoktur diyor (videonun 1:28 saniyesinde).
Sahih hadisi belirleyen şey Kuran değil mi şimdi?
Madem Kuran'da namaz yok, neden dinde olmayanı dine katıyorlar bu insanlar?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

sözde ahlak bekçisi kesilen bir din tüccarının ağzından dökülmüş zırvalar bunlar dikkate almamak lazım..
bu ve bunun gibileri şeyh, şuyh, hacı, hoca tayfasından bu ülke temizlenmedikçe bu ülkede huzur olmaz... Anlattığı hikayelere kendisi inanmayan, yalanlarını savururken gülmemek için kendini zor tutan, ama bu masallarla kendine makam, mevki ve para yapan ikiyüzlü bir mahluk bu...

Y

yakup bey, namaz Kuran'da yok ise, hadislerden var olduğu anlaşılıyor ise, hadislerin sahih olup olmadığının ölçüsü Kuran ise, öyle ise, namaz İslam'da yoktur. Yok olan bir şeyin dinde var olduğunu savunmak da sonsuza kadar cehennemde kalmasına neden oluyor ise Müslümanın, buradan nasıl bir çıkarım yapmak gerekiyor?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Kim yok diyor hocam kuranda namaz yoktur diye, neyse meselenin özüne gelelim biz .... Yani din ne amaçla ne diyor bileceksin, dini inkar etmeyeceksin, yetim hakkı yemeyeceksin, yoksulu doyurmayı özendireceksin, yardım, zekât, iyilik için kullanılması gereken devlet malını talan etmeyeceksin. Bunların tersini yapıp namaz kılanların bir de namazı riya (iki yüzlülük) içinde gösteriş için kılanların halleri harap olacaktır diyor.

Yakup Çubukovası 6 yıl

Cüppeli kuranda geçen herşeyi yapmış, bir namaz kalmış. Cat stevens doğru söylemiş, bunları dinleyipte ateist olmamak baya mesele..

Yakup Çubukovası 6 yıl

Yakup Çubukovası bey, cübbeli diyor Kuran'da namaz yok diye. İzlemediniz mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Banamı inanıyorsun cüppeliyemi

Yakup Çubukovası 6 yıl

cehalet değirmenine su taşıyan tüccarlar bu ve bunun gibiler. Bunların bildiği en iyi iş din satmaktır. Din pazarındaki tezgahı geniş, pastadan aldığı dilim ise epey büyüktür bunların. Ama bunun bir kabahati yok, zira dinini bilmeyen, inandığı değerleri ne için taşıdığını önemsemeyen ve dahi inandığı kitabı bir kez olsun açıp okumayan bir sürü var etrafında.

Yakup Çubukovası 6 yıl

zinaya recm gerekli deyip, zina kaseti çıkan bu ampulü dolayısıyla sözlerini dahada tartışmayalım istersen..

Yakup Çubukovası 6 yıl

yakup bey, Allah'a mı inanıyorsunuz, şeytana mı der gibi konuşmuşsunuz. Oysa ben inanmak değil, bilmek isterim. Siz şimdi Cebrail olarak bildiğiniz şahsın, şeytan olup olmadığını biliyor musunuz; ya cebrail şeytan ise, siz de Allah'a inandığınızı sanırken şeytana inanıyorsanız ne olacak peki

Alpay Delikbaş 6 yıl

Dinde namaz yoktur diyen bir cübbeli mi var sanki

Alpay Delikbaş 6 yıl

Sayın hocam bilmek istiyorum diyorsun, cüppeliyimi kaale alıyorsun yapma.. Rahmetli yaşar hocanın"cevap veriyorum"kitabını tavsiye ederim.

Yakup Çubukovası 6 yıl

Cebrail kendi kendine lanet ettirmiş o zaman ..

Yakup Çubukovası 6 yıl

yakup bey, cebrail diye bir şey yok, hepsi yalan. Şeytan kendini Allah olarak tanıtıp, insanlığı yoldan çıkarmak için elinden geleni yapmış olmalı. Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz. Şimdi söyleyin, Allah'a mı inanıyorsunuz, yoksa şeytana mı

Alpay Delikbaş 6 yıl

O senin görüşün sayın hocam, Bu söylediklerin kimsenin aklına gelmemiş bu kadar yıldır enteresan. İnsanlığı yoldan çıkarmak için derken?

Yakup Çubukovası 6 yıl

9:71 -Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir.

Yakup Çubukovası 6 yıl

Benim okuduğum, anladığım kitap, iyiliği emrediyor kötülüğü yasaklıyor. Ben anlamak istediğim gibi değil, anlatmak istediğine bakıyorum fark burada sanırım.

Yakup Çubukovası 6 yıl

Yakup Çubukovası bey, sizin inandığınız din iyiliği değil, kötülüğü emrediyor. Ayrıntılarına şu an pek girmek istemem. Çocuk yaşta evlilik, akraba evliliği vb. Konular iyilikten değil sanırım. Akraba evlilikleri zeka geriliğine neden olur, çocuk yaşta evlilikler insan hayatına neden olur, olmuştur da bin yıldır... Bunlar iyilikten olamaz, köleliği kaldırmamak iyilikten olamaz. Allah’a ve Resûl’e itaat edin derken, sizden olan idarecilere de itaat edin der. İdarecilere itaat etmek ne demektir, iyilik mi demektir, kötülük mü demektir? İnsanlığı yoldan çıkarmanın neresini anlamadınız anlamadım. Dinler insanlığı yolundan saptırmıştır. Şeytanın varlık nedeni insanlığı yolundan saptırmak değil midir sizin inanışınıza göre, işte şeytanın kendine ben Allah'ım diyerek hareket etmesinin nedeni bu olabilir.

Alpay Delikbaş 6 yıl

Benim de detaya girecek vaktim yok ancak, 600'lu yillarda aman dileyene saldirma, anlaşmayı karsi taraf bozana kadar sürdür, savaşta ışkence yapma gibi ayetler indirmek gerçekten iyiliktir... Koleligin 1900 lere kadar kaldirilmadigini düşünürsek gene 600 'lu yillarda hz. Muhammed'in kolesini azad etmesi de iyiliktir.. Hz. Muhammed oldukten sonra daha 4 halife devri bile bitmeden bu guzel dinin de bokunu çıkaran insanoğlunun yaptiklarindan dolayi o zamanin sartlari için ve hatta bugünün sartlari icin bile bir devrim niteliğinde sayilabilecek ayetler getiren islamiyetin kotulenmesi olaylara ne kadar düz mantikla baktigimizin resmidir. Rica ederim artik sivasta hepimizin canını yakanları ya da işi gücü sivil oldurmek olan koktencileri, cüppeli gibi mahlukları islamiyetin tek ve en gerçek uygulayıcıları olarak görmekten vazgeçin.. Dini yaşayanlar iyi olmadıktan sonra islam iyi olmuş olmamış neye yarar.

Yakup Çubukovası 6 yıl