Kuran'da namaz var mı?

Kur'an'da salat kelimesinin Çevirisi namaz olarak çevriliyor, buda namaz ile aynı şey değildir.
Ayrıca 5 vakit Namaz kur'an'da da geçmiyor
İslamda bu sonuca nasıl varıldı?
Namazı tarif eden bir açıklama da yok!
Evet Mümin arkadaşlar bu konuda aydınlatırmısınız?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Yanlis hatirlamiyorsam oruc tutmak, namaz kilmak gibi dini ibadetlerin cogu kuran da gecmiyor. Hz. Hanefi tarafindan mezhep olarak yapiliyor. Daha sonra rituel haline donusuyor. Ona tekabul eden hadisler ve ayetler var ancak hicbiri birebir su anda yaptigimiz ibadetleri anlatmiyor.

G

Yanlış hatırlıyorsun çünkü geçiyor Kuran'da dediklerîn. Hangi kitabı okuyorsunuz anlamadım ki

Süleyman Taşar 6 yıl

Direk namaz kilin demiyor, ona benzer ibadetler var ancak direk gecmiyor. Bunu demeye calismistim. Ibadetler daha sonralarinda bulunuyor.

Gizem Guzen 6 yıl

namazı dosdoğru kılın ( bakara 43 ). Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz. ( cuma 10 ) . Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz. ( bakara 183 )

Süleyman Taşar 6 yıl

Namazin nasil kilindigina dair ya da bicimleri belirlenmiyor iste arkadasim sana bunu anlatmaya calisiyorum. Yok demiyorum ancak ibadet haline donusmesi zamanlari suresi sekilleri vs hepsi daha sonra hz hanefi tarafindan mezhep olarak cikiyor. Bu yuzden her mehzebin ibadet edis stili farkli. Oruclari farkli. Kesin bir kani koyulmadigi icin boyledir. Kendimi anlatamiyorum herhalde.

Gizem Guzen 6 yıl

Namazı dost doğru kıl sonra ayette rükü et kıyamda dur secde et diyor. Başka hareket mi var .?

Süleyman Taşar 6 yıl

Kuran'da her ibadetin bütün şekli anlatılmıştır. Senin dediğin şey ufak şeylerdir onlarada ibadet denmez. Mesela hanefi de namazda ettayihatüdan sonra işaret parmağı kaldırmaz şafiler kaldırır. Bu ibadet şekli değil sünnetir. Namazın farz şekilleri farzı şekli kuranda ki gibidir her Müslüman Kuranın anlattığı şekle göre kılar. Örnek şafilerde burun kanarsa abdesti bozulur, hanefide bozulmaz. Bunlar ibadet değil . Îyi akşamlar

Süleyman Taşar 6 yıl

Safiler de kan akinca abdest bozuluyor, kadina dokununca bozuluyor, hayvana dokununca bozuluyor. Aleviler namaz kilmiyor onun yerine cem ediyorlar, oruc zamanlari farkli. Bunlari nasil ufak olarak gorursun? Kuran da 5 vakit kilin, su ayetleri sunlari okuyun diye bir talimat var mi? Kiyam ve ruku varmis tamam ama geri kalan sekilleri nasil bulmuslar mesela? Direk Allah tarafindan mi gosterilmis insanliga yoksa bir insan kendi kafasina gore mi uretmis bu sekilleri? Bunu da aciklar misin?

Gizem Guzen 6 yıl