Kur'an'ı tek dini kaynak olarak görmek peygamberlere hakaret mi?

com-unjy2p2c3bsflf8z8eer.jpg
Kur'an'ı tek dini kaynak olarak görmek peygamberlere hakaret mi?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Yazın için teşekkür ederim. Fakat öncelikle nesh olayını unutman lazım. Nesh edilen ayet olduğuna inanıyorsan, Allahın yanlış yaptığını sonra da düzelttiğini iddia edersin ki bu da senin hadislerin etkisinde olduğunu hala gösteriyor. Senin dinin sana benim dinim bana ayetini veyahut diğer ayetleri ayrı okursan, kuranı bütünlükten koparırsan çekişki doğar, ki bu bana göre iman etmek isteyenle istemeyen arasındaki farkı ortaya çıkaran müthiş bir unsur.

Buhari bilmem kaç hadisten 7 bin hadise düşürmüş demişsin, buhariden önce yaşayanlar yalan hadislerle yaşadı öldü, buhari geldi toprladı demek oluyor bu:) umarım buna inanmıyorsundur. Buhariden önce o bilmem kaç yüzbin hadis yalan çıktığı gibi buharininkilerinde çıkma ihtimali çok yüksek. Buhari hadislerinin korunduğuna dair ayet mi var elinde, yada iman ettim ben buhari hadislerine dersen konu kapanır. Tek iman Allah ın sözünedir. Peygamber ise senin daha kaliteli bir yaşam geçirmene sebep olur. Eğer ona ait olduğuna inandığın kesin kanaat getirdiğin sözler varsa hayatına tatbik et. Ben öyle yapıyorum.

U

Senin peygamberden alacağın epi topu 2 tavsiyeciğin de uydurma olma ihtimali var unutma Nesh konusunda şuraya bi göz at baklm http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=464

Mesut Kutucu 6 yıl

Sen ciddi ciddi buna inandın öyle mi?? Hocam nasıl bir iman bu sizdeki, Allah hüküm vermiş ve değiştirmiş haa, valla acıyorum size. Kuran ayetlerinin diğer kitapları nesh etmesi gelmiyor da aklına, kuran içindeki ayetler neshedilmiş.... Allah imanımızı arttırsın Mesut kardeşim.

Uğur Köktaş 6 yıl

Rabbinin kitabından sana vahyolunanı oku! Onun sözlerini değiştirecek kimse yoktur. Ve O'ndan başka bir sığınılacak da bulamazsın. Kehf 27. Allah, burada "benden başka" ifadesini bile kullanmamış.

Uğur Köktaş 6 yıl

Estağfurullah sözü kimse değiştiremez. Benim bahsettiklerim sözü değiştşrmek değildir. Herneyse Uğur abi. Halkımızda hayırlısını nasib etsin bize Allah. Hepimiz doğrunun prşindeyiz. En iyi bilrn Allah dır. Selametle

Mesut Kutucu 6 yıl