Diyanet İşleri: Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik KEHF 86
Kuran'in bu ayetinin modern bilimle celismesi nasi aciklanabilir? Günes dogup batmasi terimleri kullanilirsa dünyanin düz odugu ve günesin batip doga bilecegi bir alan olmasi lazim. Kaldiki dünya yuvarlak ve hem kendi ekseninde hemde günes etrafinda dönmesiyle gündüz, gece ve mevsimler dedigimiz zaman kavramlari olusuyor. Ayeteki balcikli su gözesine deyinmek bile istemiyorum. Günümüzde günesin batip dogma terimleri hala kullanmamiz galiba buradan geliyor.
Gökhan Waha
G
Aynen size katılıyorum mutlak bir yaratıcı olmak zorunda peki bir yaratıcı var peki bizi neden yaratmış olabilir fikriniz varmı
Yaratıcı diyorki ben yaratırım ama yarattığın birşey olmazsa yaratıcılığın nerde kaldı yaratmak allahın potansiyel özelliğinden kaynaklanır evrenin yaratılması sebebi de budur. Evrenın yaratılmış. Olması bir ihtiyaç meselesi değil özellik meselesidir. Yaratıcının yaratma özelliğin den kaynaklanır.
Ayrıca evren allah tan gelir allah yaratıkları nda tecelli eder görünür çünkü yaşam ondan bir parçadır belki de görmek istedi dediki ben yaratıcıyım yarattığını hem yaratarak kendinde yaratıcılıgınıda yarattıklarında görmek istedi belkide.
Allahın bizi neden yarattığı kadar bizi yaratarak bizden ne istediği de önemli.