Kuran'in modern bilimle çelişmesi nasıl açıklanabilir?

Diyanet İşleri: Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik KEHF 86

Kuran'in bu ayetinin modern bilimle celismesi nasi aciklanabilir? Günes dogup batmasi terimleri kullanilirsa dünyanin düz odugu ve günesin batip doga bilecegi bir alan olmasi lazim. Kaldiki dünya yuvarlak ve hem kendi ekseninde hemde günes etrafinda dönmesiyle gündüz, gece ve mevsimler dedigimiz zaman kavramlari olusuyor. Ayeteki balcikli su gözesine deyinmek bile istemiyorum. Günümüzde günesin batip dogma terimleri hala kullanmamiz galiba buradan geliyor.

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Necmettin Tekdal cok güzel tam istedim bir soru sordunuz

Yaratici tek tip model üzerinde kara vermemis cesitlilikten yana kullanmis karari bu onun karari saygi duymak zorundayiz.
Zulüm konusuna gelince benim tanrim insanlara akil ve kocaaaaman bir gezegen vermis yasamamizi onu bulmamizi bunu yaparkende bizim herseye ve herkeze saygili olmamiz gerektigini anlamamiz icin yine akil vermis zira suan dogaya yapilan saygisizliklar gezegenin isleyisini bozuyor gibi örneklendirebilirim ama senin inandigin tanri kendine inanalari koruyacagini vaad ediyor her firsatra israil ogullarinin kiyamete kadar sürünecegini söylüyor ama tam tersi neyse zulüm insanlarin aklini kullanmadiklari icin kendi irkina yaptigi en büyük aptalliktir.

G