Neden ateist olunmaz?

Neden ateist olunmaz?
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Adamın biri ataistmiş ama günümüzdekilerin atalarından yani baya eski zamanlarda geçen gerçek bir olay. Etrafınada konuşup duruyomuş millet tövbe çekip kaçıyormuş yanından samimi arkadaşıda nedese geri çeviremiyormuş ve arkadaşını düşünüp kendisine demiş ki şöyle bir hoca var o senin kafanda ki soruları yanıtlar böyle bilgili şöyle bilgili felan ikna etmiş ve hocaya gitmiş hoca da demiş ki şurda şu saatte buluşalım demiş ve anlaşmışlar. Millette adamın sorularını nasıl yanıtlayacak hoca diye meraklamış ve bir meydan kurmuşlar topluluk arttıkça artmış ama hocadan ses seda yok adam başlamış konuşmaya senin hoca korktu fos çıktı felan insanlarda söylenmeye başlamış bunlar bekle babam bekle hoca yok en sonunda biraz yorgun argın hocayı görmüsler uzaktan gelmekte sormuşlar hayırdır ne oldu geç kaldın? Ben gelecektimde nehri geçemedim sular yükselmiş kayıklarıda almış götürmüş karşıya geçmek için sağa sola bakınırken ne göriyim suların taşıdıği dal parçaları sal gibi yan yana dizilmekte ve sonunda çok güzel bir sal ortaya çıktı iki tanede kürek geldi öyle gelebildim beklettiğim için özür derdemez adam atladı ulan senin hoca dediğin üşütmüş böyle şt olumu hiç kendi kendine oluşmuşta bilmem ne arkadaşına dönerek bende hoca getirdin sandım bu ne yok dallar yanyana gelmişte sal olmuş birde kendi kendine diye hayıflanırken hoca atlamış heh şunu bileydin hiç birşey kendi kendine var olmaz bir ustası bir yaratıcısı vardır. Benim dediğim birde sadece ağaçtan sal bunu bile bir usta yapıyorsa doğa tabiat insan nasıl kendi kendine oluşabilir. Tabi bizim ato pert suspus ama dahada çok hırs yapmış işin içine maymunları katmış

Yazım hatalarından dolayı özür dilerim bu saatte anca bukadar

M

mevlana hikayesi duyan varmı

Mahsum Tuci 6 yıl

3 ateist Mevlanaya gitmişler. Ona: -eğer müsaitsen sana 3 sual soracağız? Mevlana: -ben müsait değilim Şems e gidin demiş ateistler Şemse gitmişler. Şems de o sıra bir KERPİÇ ile oyalanmaktadır ateistler: -müsaitsen sana 3 sual soracağız şems: -müsaidim. Birinci soruyu sor ateistler aralarında bir sözcü seçmişler. ateist: -Allah var diyorsunuz. Ama Allahı göremiyoruz. Allahı gösterin de biz de inanalım. Biz görmediğimiz seye inanmayız şems: -diğer suali sor ateist: -diyorsunuz"şeytan ateşten yaratıldı ama daha sonra da diyorsunuz seytan ateşle cezalandırılacak".bu saçma değil mi ateş ateşe azap eder mi? sems: -son soruya geç -ne diye insanlara hep baskı kurarsınız, nedir bu seriat, bırakın insanlar ne yapmak istiyorsalar onu yapsınlar o zaman insanlar daha mutlu olur bütün bu sorularımıza cevap ver ki allaha iman edelim veremezsen ......... ateist daha cümlesini bitirmeden şems yerdeki kerpiçi alıp ateisttin kafasına atmış. Ateisttin kafasına hiçbirsey olmamış. Sadece acı ile inliyormuş. Dışardan darbe yediği belli olmuyor neyse ateist kadıya gidip davacı olmuş. Kadı şemsten hesap sormak için onu huzuruna getirtmiş. kadı: -söyle bakalım. Niye bu adamın başına kerpiç attın. Adam şimdi senden hakkını istiyor.. Adam ateist diye niye ona kötü davranıyorsun. Bizim dinimizde hoşgörü var. Cabuk hesap ver! şems: -ben hiçbir sekilde bu adama şiddet kullanmadım. Bana 3 soru sordu. Ben de bu adamın dilden anlamayacağını anladım. Onun yaşayarak öğrenmesini istediğimden 3 sorunun 3 üne de tek cevap verdim. -nasıl yani? -bu adam bana dedi ki"Allahı bana göster inanayım."ben bu adamın yalan söylediğine inanıyorum. Bu adamın başı falan ağrımıyor. Başının ağrısını göstersin de inanayım ateist: -ama acıyor ben hissediyorum -ben de Allahın varlığını hissediyorum ateist caresizce susmuş. Söyleyecek bir laf bulamamış şems: -daha sonra bana dedi"seytan ateşten yaratıldı ateş ateşe azap eder mi hiç" ben de bu adama cevap olarak kerpiç attım. Kerpiç de topraktan insan da topraktan nasıl kerpiç insana acı veriyorsa ateş de seytana öyle acı verecek ateist: -ama ama seyyy.. şems devam etmiş: -daha sonra bana "bırakın insanlar ne yapmak istiyorsa yapsınlar ne diye onları engelliyorsunuz"dedi. Ben de o an bu adama cok sinirlendim ve kafasına kerpiç atmak istedim. Söyleyin bana"her insan yapmak istediğini yaparsa dünyada düzen kalır mı" 3 ateisttin de o anda kalplerinde birseyler açılmaya başlamış ve Allaha iman etmişler.. Kadı şemsi cezalandıracaktı ama eski ateistler yeni müminler davalarından vazgeçmiş... Biz Seni Görmeden Sevdik Ey Sevgili (s. A.v.)

Mahsum Tuci 6 yıl

cumhuriyet isteyen toplum cumhuriyetle, monarşi isteyen monarşiyle krallık (kraliçe) isteyen onunla yönetilir. Buradaki problem ateistin bırakın insanlar istediği gibi yaşasın diyor. Oysaki hiçbir toplumda hiç kimse bireysel olarak istediği gibi yaşayamaz. Burdan kaos çıkar. Yoksa kurallar dinden de alınabilir örf adetlerden de öyle değilmi?

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Sau Dade şimdiki yasalar birden biremi hokus pokus diyemi oluştu yoksa geçmişten gelen tecrübi olaylar neticesindemi şekillendi?

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

öncelikle konumuzun dışına çıkıyoruz. İddialarınıza gelirsek toplumsal yasalardaki bütün medeni toplumları kastediyorum içersinde dini hükümlerden alınmamış birtek anayasa gösteremezsin. Kölelik konusuna gelirsek köleliği din değil krallar zengin güç sahipleri çıkarmıştır. İslam köleliği kaldırmıştır. Üstelik köleliği bakışım benim farklı şu an ki zengin medeni toplumlardada modern kölelik var. Sovyetlerde din yoktu ama kölelik gibi herkes devlet emrinde çalışmak zorundaydı. Bunun dinle alakası yok insanların zihin yapısıyla ilgisi var.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Sau Dade nereden biliyorsun? O devirdemi yaşadın! Madem semavi din dedin (islam diğer semavi dinleri kabuleder. Sadece değiştirildiği için hükümleri yok der düzelteyim.) semavi dinlere göre ilk insan Hz. Adem idi ki o da bir peygamberdi.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Sau Dade Aslında iyi hikayeydi, Hemde baya iyi hikayeydi. Nihayetinde hikaye değildi.

Mehmet Karacaören 6 yıl

sau dade tekrar soruyorum nerden biliyorsun kanıt?

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

vardı yoktu diye hem kesin hemde subjektif beyanda bulunuyorsun olmaz ki ...

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Dedim ya, hikaye iyiydi. Adamlar şemse cevap vermemişler. Hadi onlar eskide kaldı, şimdi cevap verebilecek olan varmı.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Sau Dade hammurabiden önce insan topluluğu yokmuydu? Hammurabiyi kabul ediyorsun madem tarih öncesindede bir toplum düzeni olduğunu anlatır. Bu illede yazılı olacak diye birşey yok. Mesala ingilterede yazılı anayasa yok !

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Tarihte dinler öncesi diye bir dönem yok. Bu söylemler bugünkü dünya iktidarına destek olsun diye gayba atılan taşlardır.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Kuran bize bildirir ki, ilk insan ilk peygamber di. Okur yazardı. Ve Ona 10 sayfa kitap verilmiştir.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Dün, bugün ve yarın için, Kuran en sağlam kaynaktır.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Bahsettiğiniz konuyu liseyi bitirdiğim yıl, çözümlemiştim. Şimdi 50 yaşındayım. Başka bir ülkede de doğmuş olsaydım, Evet yine müslüman olurdum.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Sau Dade kimse bireysel özgür olmak istemez demişsin yanlışın var. Sağcı solcu ayrımında bir sıkala var sağda merkez sağ liberal ve muhafazakardan sonra faşizm gelir, soldada merkez sol sosyal demokrasi komunizm ve anarşizm gelir sağın en sonunda faşistlik ve ilerisinde çok katı kurallar la devam edilir ama yinede devlet parçalanmaz yapı korunur insanlik ölür ama solun en sonunda anarşistlik ve ilerisinde sınırlar yok sayılır insanlık sınırsız özgürlük kapsamındadır ve hiç bir kural yoktur devlet kavramı ortadan kalkar sonundada herkes özgür olduğu gibi kaos oluşur.

Muhammet Kırca 6 yıl

İnsanların çoğunun öyle olması hepsinin öyle olmasını gerektir miyor

Mehmet Karacaören 6 yıl

Resmiyette böyle bir yapı vardır destekleyen olmasa olmazdı ama yoğunluğu nekadardır bilmem berki dünyada binde bir dir.

Muhammet Kırca 6 yıl

Benim için olamaz

Mehmet Karacaören 6 yıl

Tanısaydınız öyle demezsiniz, Şu söylediklerinizi aynen 18 yaşında sorguladım ve 20 yaşında bilerek ve isteyerek İslamı seçtim.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Konumuz neden ateist olunmaz!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Empati farklı bir şey, Din tercihi ayrı bir şey. Günümüz insanı için Hristiyan inancında çok daha akıl kabul etmez sözler var. İslam Dini bir bütün olarak kabul veya red edilir. Halbuki diğer dinler ve mezhepler böyle değildir.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Sau dede farklı kültürlerde de islam yada başka dinler seçilmesi muhtemel yeterki doğru anlatılıp yaşansın islam ilk yayılmaya başladığında kimse zorlanmadı osmanlıda islam yaymak adına cihat yaptı başarılı oldu da keza hristiyanlar da ayni şekilde yaymak icin afrika doğu vs yerlere gitti ve yaydı yeter ki anlatanlar olsun ve insanlara iyi göstersin suanda hristiyanlar toplumlarında müslüman olma oranı artış gösterdiği icin çoğu terör örgütünü kurup islam adi altinda kendi toplumlarında nefret uyandırıcı bir şekilde tanıtıyor bu örgütler batı eliyle kuruldukları aşikar. İslam düşmanı kesime sorsanız biri bile müslüman kişi ile tanışmamıştır. Bu onların suçu değil elbet bizim düzgün yaşayamayıp düzgün anlatamamızdandır hatta hic ulaşamamızdandır. İslamda kimse kendi bacağından asılmaz seninde başkalarının asılmaması için kendi mesuliyetlerin vardır ve tabi zorla değil. Senin görevin anlatıp yolu göstermektir.

Muhammet Kırca 6 yıl