Neden ateist olunmaz?

Neden ateist olunmaz?
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

com-geeo3rzjkpnqsmc8idpl.jpg

görsel materyal
E

tamamda kendi kendine oluşmuş hiçbirşey yokken mümkündür demek bir bilimadamına yakışmaz. Bilim ispat ister bilim ile felsefe ayrılalı yüzyıllar geçti. Hawking in ki cevap değil felsefe. Sorunun aptallığı tanrıyı kim yarattı diye sormaktır. Yaratma işini tanrı yapar. Hem tanrı diyorsun hem de kim yarattı diyorsun bende zeki biri sanırdım !

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Buna biz, Yuvarlak kafada sivri zeka diyoruz.

Mehmet Karacaören 6 yıl

Buna biz kendi silahinla vurulmak diyoruz.. Ama ne oldu adam Tanrı var dese zeki diyecektiniz.. Sizin gibi dusunmeyince aptal mi oldu? Mumkunse hawkingin zekasini sorgulamayin. Burdan olsa olsa inanç denilen şey zekaya bağlı değilmiş sonucunu çıkarabilirsiniz.. Üstelik inansa bile hristiyan olurdu adam bu kez de aklı olsa müslüman olurdu derdiniz.. Hadi müslüman oldu o zaman da evrim var dediği an Fetöcü der atardik içeri.. Bence ellemeyelim bilimini yapsın o

Evren Kulacoglu 6 yıl

com-ydcosa5lg9rl8vu8cb1c.jpg

Tolgahan Mamur 6 yıl

Hah bak bu daha iyi.. Dusunceme aykırı konuştu mesela Hawking ne yapayım salak mı diyeyim adama hepsi bir yana öyle bağımsız adamlar sanmayın bilim adamlarını.. Sahabe imanı aramayın yani.. Kraliyete bağlı adamlar.. Sizler amerikada yasasaniz ve Müslümanım başka dine inananlar da cehennemlik dediginizde bilseniz ki tüm burslariniz kesilecek calismalariniz durdurulacak agzinizi acmazsiniz.. O yüzden Hawking belki Müslümandır belki ateist sallamayin o kadar..

Evren Kulacoglu 6 yıl

Descartes der ki, her canlının formu biçimi bellidir. Fakat karnından beşinci bacak çıkan koyun, üçüncü boynuzu olan inek leri görünce, der ki, canlılar daha kendi formunu koruyamazken kendi kendini nasıl var edebilir? O halde bir yaratıcıya muhtaçtır. Hawkingi görseydi bu delilini insan için de gösterirdi eminim.

Sevim Alagoz 6 yıl

Tamam da Hawking'in felsefe soslu sorusuna verdiğim cevabı curut hawkingle ilgili yorumum seni ilgilendirmez

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Sizin gibi tipleri iyi bilirim cevap veremeyince konuyu saptirmak işinize iyi yarıyor demi.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Ayrıca ben adamın şahsına değil sorusunun aptalca olduğunu hem söyledim hem ispat ettim.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Zaten Hawking'in kendisi sabit birşeyi savunmuyor. Fikrini zaman la degistirebiliyor.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Kürşat bey sizinle aylarca tartisabiliriz ancak her sinirlendiginizde uslubunuzu bozup ayrıca kendinizi çok haklı zannediyorsunuz."sizin gibi tipleri iyi Bilirim" cümlesini kurabilen birine haksız olduğunu ispatlayamayacagimi öğretti hayat bana.. Lütfen siz beni haksız görün ve dusuncelerinizi 3 kısa mesajla yazınca daha dogru zannetmeyin. Hawkingin neyi savundugunu bir kez olsun kitabından veya roportajlarindan takip ederseniz daha sağlıklı olacaktır. https://youtu.be/Ryf3W0fA_zE?fref=gc (buradan bakiniz) Ancak bir dost tavsiyesi karşınızdaki insanlardan ogrenebileceginiz tek bir şey dahi yok. Cunku ilk fırsatta uslubunuzu bozuyorsunuz. Ancak adama zeki biri sanırdım demek ne demek bir düşünün. Tanrının varlığını sorgulayan birine Hz. İbrahim den örnekler vermek abestir. Neyse sağlıcakla kalın ve kaçtı demeyin çünkü aksini ispat etmem çok kolay.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Kolaysa ispatlarsiniz. Benim gibi cahilleride aydinlatsaniz. Ne iyi olurdu!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Yahu bir kerede dediğimi doğru anlayın.. Sizinle tartismam bitti çünkü tartışma uslubundan uzaksiniz yazdım. Kaçtı demeyin kacmadigimi ispatlamak çok kolay dedim.

Evren Kulacoglu 6 yıl

"sorunun aptalligi " ifadesinden üslup sorgulamaniz enteresan !

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Gitmeden önce Hawking'in sorusuna yaptığım eleştirinin uslubumu yoksa hakliligi mi sizi rahatsiz etti.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Bak işte yaa.. Üslup orda değil sizin gibileri iyi tanırım diyen Erdoğan ozentisi tavrinizda bozuldu.. Yoksa Hawking e salak demeniz sorun değil.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Benim cevabimdaki mantik hatası nedir?

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Ben onu soruyorum !

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Peki o zaman kırmadan kizmadan yazabiliyorsak amenna. Bu tartışmaların ana çıkış kaynağı herseyin bir yaratıcısı olmak zorundadır savıniz. Ancak yaraticiyi ayrı tutmaniz insanlara şunu sordurabilir: Madem ki tanrıyı ayrı tutabiliyoruz yaratilma eyleminden neden big-bang ı tutmayalım.. Kabul ediyorum ki buradaki dustugumuz durum ispata kapalı.. Yani ne siz bana mantıksal örgü içerisinde ilk varlığın nerden geldiğini aciklayabilirsiniz ne ben size.. O yüzden tek yapabileceğimiz tanrının bize gönderdiğini söylediği kitapları incelemek ve mantıkla çelişen kısımda diğerine geçmek. Benim bildiğim binlerce din ve inanç var dünyada hangisinden başlayalım araştırmaya?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Konumuz neden ateist olunmaz hatırlayalım!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

İyi o zaman neden ateist olunmaz açıklayayım. Cunku kainattaki hersey en kolay yolu secmektedir. Minimum enerji yasası gereği size en yakında ve en kolay gelen dini seçer ve korkularinizdan kurtulursunuz. Cunku diğer türlüsü zor gelir git araştır oku öğren bu değilmiş şu din doğru mu diye bak. Bu da benim cevabım olsun. Belesciyseniz ateist olmayiniz.

Evren Kulacoglu 6 yıl

Helal olsun Entropiyi dinî düşünceyle sentezlediniz !

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Valla zorla yazdım. O kadar şey yazdım tuttunuz konumuz o değil niye bunları yazdiniz dediniz. Once güldüm (bakınız )sonra da salladim istediğiniz turden bişeyler. .

Evren Kulacoglu 6 yıl

Sallamaya salladinizda bari destekli sallayin hem ayrıca kolay olan yaratıcıyı inkar ederek cennet cehennem gibi büyük sorumluluklardan kaçmak tir. Yoksa en kolayı hepsini inkâr edip dilediyin gibi yaşamaktır!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Beyefendi dedikçe azitiyorsunuz minimum enerji maksimum duzensizlik kuralı dedim neresini salladim buna siz de ben de akarsular da gezegenler de uyuyor. Birsey konuşurken sıkıştığıniz yerde onu sormadım bunu konuşalım dediniz ve ısrarla yanlış anlamaya calistiniz.. Açık söylüyorum kötü bir tartismacisiniz.. Çünkü amaciniz tebliğ ise bunun yolu bu değil öznesi de siz olmamalisiniz. Zor olan din kurallarına uymak değil beyefendi 60 yıl kılarken namaz tutarsin oruç. Lakin soylemleriniz mantıksız din celiskilerle dolu. Hadisler ayrı kuran ayrı söylüyor. Halen kaç rekat namaz kilinacagi din adamları tarafından tartışılıyor. Her mezhep ayrı telden çalıyor.. Örtünme konusunda bile her alim ayrı görüşte.. Açıkçası ben muhafaza edilmiş bir dinde bu denli farklılık olmasını anlayamıyorum. Yoksa 60 yıl dindar olup sonsuz cennette yaşamak kârlı elbette. Aksine zor olan bunca yobaz düşünceli insanın arasında "Ya doğru değilse diye şüpheye düşüp kelle koltukta yaşamak. .

Evren Kulacoglu 6 yıl

Doğru değilse ne kaybedersiniz

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Aynı şeyi budizm için de söyleyebiliriz.. Ya tutarsa mantığıyla inanç mı olur? Ya Son din hristiyanliksa hepimiz cehenneme gidiyoruz. Yani siz dünyaya gelmiş yaklasik 1000 tane dini ve tanrisini reddederken sorun yok ben 1001.yi de reddedince mi riske giriyorum?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Bu arada entropi maximum düzensizlik minimum enerji dir.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Ben ne dedim?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Reddedmeye gelince dinde zorlamak yoktur. Paşa gönlünüz bilir. 1001. de tabiki inkar edebilirsiniz. Benim için mahsuru yoktur.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Düzensizlik otorite tanimamaktadir. Yani dinsizlikte. Eğer insanları davranışları sizinde iddia ettiğiniz gibi fizik yasası olan entropiye göre olsaydı hetkes dinsizlige meylederdi.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

O bahsettiğiniz anarşi olmasın sakın? Din kurallarının olmaması toplumsal yasalara aykırı hareket edileceği anlamına gelmez. Cogunlugu dinsiz şintoist olan Japonya'da çok mu kural tanımaz insanlar bir araştırın isterseniz. .

Evren Kulacoglu 6 yıl

Yukarıda paylaştım zaten hawking söylemleri yaklaşık bir dindarin söylemleri.. Ancak adam zeki ve ülkesine bağlı.. Üstelik bir hristiyan.. Adam zeki bak tanrıyı bulmuş diyorlar ya.. Ben de diyorum o kadar zeki olsa islamı bulur.. Peki islamı bulmadiysa ya zeki değil ya bu işin zekayla alakası yok yada yalan söylüyor hristiyanim diye.. Neresi yanlış bunun?

Evren Kulacoglu 6 yıl