Neden ateist olunmaz?

Neden ateist olunmaz?
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Kendi inancını destekleyebilecek rasyonel argümanlar bulabilirsen, ateist olmayabilirsin. Bulamazsan da ateist olmak zorunda değilsin, deist, panteist,.. Gibi inançlara geçebilirsin. Fakat tanrı kavramı hakkında ciddi şekilde düşünüp, araştırmaya başlarsan, bulacağın verilerin seni ateist yapma ihtimali yükselir.

K

Ciddi araştırmalar yapan bazı bilim adamlarının bir yaratıcı olduğunu kabullenmeleri senin tezini baya bir çürütüyor.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Bilim insanlarının tanrı hakkındaki görüşleri kendilerini bağlar çünkü konu felsefiktir. Ayrıca iddiana karşılık olarak ateist olan bir sürü bilim insanı da var; Stephan Hawking, Peter Higgs, Roger Penrose aklıma gelenler.

Kemal Kalkat 6 yıl

Hawking zaten ateistti ateistligini mi percinlemis

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Stephan hawking bilim adamından daha çok bana felsefist bir adam gibi gelmekte bir tezi düşünüp yazan ve sonraki tezindede kendi tezini çürüten bilimselliğe uzak bir adam bence kendi düşüncelerinde boğulan bir adam bana pek bilimsel gelmiyor ( kendi düşüncem )

Muhammet Kırca 6 yıl

Zaten ispatlanmamis varsayimlardan ibaret yazdıkları

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

O yüzden bilimsel değil işte abi dediğim gibi bana göre

Muhammet Kırca 6 yıl

Problem bilimsellikte değil % 100 ispatlayabildigi birşey yok ama kesin bir yargıyla tanrı yok diyebilecek şımarık liği yapabiliyor. İslam düşmanları hemen tuzluk gibi peşine koşuyor lar. Enteresan bir durum öyle değil mi?

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Şaka mı yapıyorsunuz siz, Hawking in kim olduğuna, neler yaptığına gidin bir internetten bakın. Kendi görüşünüzde değil diye adama çamur atıp duruyorsunuz. Adam ben ateistim deyince şımarıklık oluyor ama sizin kesin bir yargı ile tanrı var demeniz şımarıklık olmuyor yani.

Kemal Kalkat 6 yıl

Ben adamı araştırmasan konuşmam zaten ben şımarıklık yapıyor demiyoryum o saygı değer abimizin görüşü ben bilimsellikten uzak felsefe yapiyor diyorum keza kendi tezini çürütüp yeni bir tez yapiyorsa bunlarin bilimle alakasi yoktur. Kendi kendini çürüten bir adamin yazdigi tez yine kendi tarafindan alaşa etmesi onun yazdiklarinin ilim değil fikir oldugunu gösterir.

Muhammet Kırca 6 yıl

Ateizm felsefik bir görüştür zaten, bilimsel değil.

Kemal Kalkat 6 yıl

Aynı şekilde teizm de.

Kemal Kalkat 6 yıl

Yahu kendi tezini çüruttu diye bilimsel değil denir mi? Bilimin çalışma prensibi o dur.. Bir hipotez oluşturulur onu destekleyen kanitlarla teoriye dönüşür.. Tersi ispatlandiginda başa dönülür.. Teorik fizik ve evrenin oluşumu gibi konularda bilim yapiyorsaniz mecburen gelişmeler ışığında teoriler çöker ve yerine yenisi gelir.. Ancak matematik gibi alanlarda bir teori uzun süre yürürlükte kalır. Malum ispat şansınız vardır. Hawking dindar sayılabilecek bir adam (benimle hic uyusmaz)ancak kapı gibi de bilim adamıdır..

Evren Kulacoglu 6 yıl

https://youtu.be/Ryf3W0fA_zE?fref=gc Dawkinsin sıkıstirmalarindan iyi siyrilmis.. Bilen bilir Richard Dawkins dünyaca ünlü evrimsel biyolog ve ateist bilim adamıdır..

Evren Kulacoglu 6 yıl

http://www.nbcnews.com/science/space/im-atheist-stephen-hawking-god-space-travel-n210076?fref=gc

Kemal Kalkat 6 yıl

Sevindim ne diyeyim boşa gitmemiş 160-170 İQ

Evren Kulacoglu 6 yıl

Ben Hawking'in sorusunu eleştirdim siz konuyu nerelere çektiniz ya hu !:-)

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

olur öyle abi de ben herseferinde bana göre dedim kim nasıl isterse adamı öyle kabul etsin. Bana göre bilim kesindir ama sı fakatı çürümesi olmaz eğer öyleysede bilim olmaz tez düşünce felsefeden öteye gitmez ( bence )

Muhammet Kırca 6 yıl