Neden ateistler sadece islamı sorguluyor?

Neden ateizm İslam üzerine sorguda olduğu kadar puta tapanları sorgulamaya çalışmıyor, yoksa aklı ona bi ineğe, bi taşa, yaratıcı olamayacağınamı ikna etti?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
90
90 CEVAP

zeus'a, odin'e, ra'ya neden inanmıyorlarsa o yüzden. Çünkü onlar gibi bir masal. İslamı bir gözden geçirelim. Bir adamın dağ başında bi melekle konuşması, ayı ikiye yarması, kanatlı bir atla göğe çıkması, ya da başka bazı adamların rüyasında gördüğü için oğlunun boğazını kesmeye çalışması, ölüleri diriltmesi, yılanı asaya çevirmesi, denizi ikiye yarması, balığın karnında yaşaması falan filan bunların hepsi masal, hepsi mitoloji. O dalga geçtiğiniz yunan mitolojisinden zerre kadar farkları yok.

M

Şu ayet bile yazdığın yoruma istinaden Allah'ın sözü olduğunun bir kanıtı. Sizin gibiler hep vardı. "Onlara âyetlerimiz okunduğunda, “Öncekilerin masallarıdır” derler. Onlara "Rabbiniz ne indirdi?" dendiğinde, "Eskilerin masallarınıı" derler.(dalga geçerler) Kıyamet gününde kendi günahlarını tam olarak taşımaları ve bilgisizce saptırmakta oldukları kimselerin günahlarından da bir kısmını yüklenmeleri için öyle derler. Bak ki yüklenecekleri şey ne kötüdür!" Nahl/23-25

Fatih Özinan 6 yıl