Neden ateistler sadece islamı sorguluyor?

Neden ateizm İslam üzerine sorguda olduğu kadar puta tapanları sorgulamaya çalışmıyor, yoksa aklı ona bi ineğe, bi taşa, yaratıcı olamayacağınamı ikna etti?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
90
90 CEVAP

Put dediğimiz nesnel cisimlere kudretli bir varlıkmış gibi veya onu kudretli varlığa ulaşmakta bir araç gören dinlerin hepsi ateizm eleştiri sınırları içerisinde dir. Ülkemiz de islam ağırlıklı bir dini öğreti olduğu için eleştiri hedefinde olması doğaldır. Ama zaman zaman diğer dini inançlar da eleştirilmektedir.

Kişi eleştirilen dinin inanç sisteminde olduğu için duygusal olarak alınıp sanki tüm ateistler islama saldırıyormuş algısına kapılırlar. Bu yanlış. Şayet put dediğimiz objeler islam içerisinde fazlasıyla vardır. Kabe de asılı duran "hacer el esved" adlı geçmişte dünyaya düşmüş meteor taşı da buna bir örnektir. Bu taş zamanla defalarca yıpranıp, parçalanmış ve tekrar restore edilmiştir. Kutsal bir özelliği bulunmamaktadır.

Mesela "hacer el esved" eleştirisine baktığınızda ilk canınızı sıkan ve tepki verdiğiniz bu ateist dinime saldırıyor düşüncesidir. Aksine müslümanların bu taş a taparcasına öpüp koklamak için mücadele verildiği görülmüştür. Çünkü onun cennetten geldiğine inandırılmışlardır. Ama biz bunun ne olduğunu biliyoruz. İşte bilmek ile inanmak arasında ki ince çizgi.

D