Neden dünyayı Hristiyan ve Yahudiler yönetirken, islam ülkeleri sürünmekte?

Neden dünyayı Hristiyan ve Yahudiler yönetirken, müslüman ülkeler sürünmektedir?

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Benim bakış açımdan her şey alt yapıda bitiyor. Açıklamam gerekirse :
Birincisi dünyayı bu kadar bile yönetecek alt yapıya sahip değiller, var olan dünya yönetme alt yapıları tamamen din ve vahşet üzerine kurulmuş, bu yüzden kendi dinamikleri bile kendilerini yönetmeye yetmiyor.
İkincisi, şu anki dünya düzeninde dünyayı yönetebilmek enformasyon, bilim ve iktisat bilgisi üzerine kurulu. Maalesef müslümanların veya müslüman ülkelerin hepsi bu 3 ünden bir haber olduğu gibi bunlara dair yine hiç bir alt yapıları yok, tabi ki bunlar olmayınca bırakın yönetmeyi doğru düzgün söz sahibi bile olamıyorlar dünyada.
Üçüncüsü kendi değer yargılarını üretecek alt yapıları yok, var olan tüm değer yargıları yine dini olgulardan ibaret, dünyaya bir değer katamıyorlar bu yüzden, bu yüzden de dünya onlar için, kafir ve müslümanlardan oluşuyor bu oluşta sosyal olarak bile bir şıçrama yaratamıyor yaşamlarında.
Dördüncüsü kendini eleştirmede veya eleştiri de yoksunluk, çok çeşitli nedenleri olsa da, en başta her konudan bir takım gerçekleri görmek için alt yapıları olmadığından, sosyal yapıları çok fazla bu durumdan etkilendiğinden, yani inanmanın diğer her şeyden önemli olması durumundan, inancında eleştiri kabul etmemesinden çok fazla etkilendiklerinden, kendi öz eleştirilerini veya herhangi bir şeyi eleştirmeleri mümkün olmuyor. Eleştiri ve öz eleştiri olmayan toplumlarda tabi ki yerinde sayıyor.
Daha çoğaltılabilir alt yapı örnekleri şimdilik aklıma gelenler bunlar.

H

Bu saydıklarının bilincinde olan hristiyan ve yahudi toplumunun yöneticileri onlara ne sağladı söyler misin?

Yavuz Yücesoy 5 yıl

Benim veya senin sahip olamadığımız neye sahipler?

Yavuz Yücesoy 5 yıl

Ya işte saydım"hristiyan ve yahudi toplumunun yöneticileri onlara" yukarı da saydığım alt yapıları sağladı ayrıca "Benim veya senin sahip olamadığımız" dediğin müslümanları hristiyan veya musevilerden ayıran yine alt yapıları.

Hasan Büber 5 yıl

tek kelime ile akla ve mantığa ortaçağ da yaptıkları hatalardan ders alarak bilime daha çok önem vermeye başladılar müslüman alimler hala dünyanın düzmü yuvarlakmı çembermi olduğunu tartışırken adamlar evrimin gerçekliğini kabullendiler

Serkan Sunshine 5 yıl

Yahu halk ne kazandı halk? Bizden neleri fazla? Bilimde ki ilerlemelerden bahsedip duruyorsunuz fakat yine işinize gelen ile hüküm veriyorsunuz. Size sorsak Hitler dünyanın en orospu çocuğu insanı fakat nazilerin bilim dünyasına kattığı artılardan da yararlanıyorsunuz. Onlar yahudi veya Hristiyan mıydı?

Yavuz Yücesoy 5 yıl

yavuz inanamıyorum bunları sorduğuna bizden neleri mi fazla

Serkan Sunshine 5 yıl

yahu alman anayasası madde 1 : insanlık onuru dokunulmazdır der heriflerin kazandıkları kültür, sanayi, refah, eşitlik, demokrasi, özgürlük senin bugün ülkendeki kanunların, sağlık sisteminin, eğitim sisteminin alayı yurtdışından ithal gözünü seveyim daha ne kazandırsın halka

Serkan Sunshine 5 yıl

Offf off şu yukarı da ki yazdıklarımı okuduktan sonra "yahuu halk ne kazandı halk" diye bir soru soruyorsan, Hitleri mitleri dahil ediyorsan konuya seninle tartışmamayı tercih ederim kusura bakma serkan abi sen uğraşmak istiyorsan uğraş, ben karışmıyorum, arkadaşa katabileceğim bişey yok zira

Hasan Büber 5 yıl

Okuduğunu anlayabilse dini bırakırdı beyler.

Onur Ersanlı 5 yıl