Neden insanlar macos bilgisayarlara para veriyor linux bilgisayarlar yerine?

Hep aklımı kurcalayan bir soru insanlar macos bilgisayara neden para veriyor? Yani linuxun bir dağıtımında ne yapılamıyor ki macos bilgisayara para veriliyor ?

Klasik gelecek cevapları şöyledir diye düşünüyorum

-Adobe programları çalışıyor render süresi kısa
- Kendi donanımıyla gayet performanslı

bana bundan fazlası lazım yani neden ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Mac sistemler donanımı en üst seviyede ve stabil olarak kullanır. Aynı seviyede farklı cihazlarda var, örneğin Dell XPS serisi. Fiyat olarak aynı düzeydeler. Şahsen bir Mac'im olsa siler Linux yüklerdim, ama Mac alacak kadar param olsa Mac almak yerine gider Dell XPS serisinden bir cihaz alırdım.

K

ozaman gamin bilgisayarları mac alıp içine windows kursunlar %100 performed

Yücel Sagınc 6 yıl

:))) Donanım, cipset ve anakart tasarımının uyumluluğu başlı başına bir sanat.

Kaan Dabanca 6 yıl

Win7 en iyi Apple bilgisayarlarinda performans veriyordu diye okumuştum

Ali Blkbş 6 yıl

oylekı suan dunya genelinde win 7 nhala cok fazla guncelleme yapmıyor ınsanlar

Kennedy Nacaroğlu 6 yıl

Kaan Dabanca ile aynı fikirdeyim. Mac olsa linux yüklerdim, madem mac alabiliyorum o paraya adam gibi donanım alırım. Kişisel fikrim, MACın tek özelliği şarjının uzun gitmesi ve inceliği. Ama bu fikri güncel bir laptopta linux kullanıp şarjını denemeden söylüyorum. Herhalde mace yakın performans alırım.

Mevlüt Yamann 6 yıl

Abicim yok böyle bir şey, bizim ofiste 3 tane vardı, şimdi 4 tane daha aldılar danışman arkadaşlara, gittikleri firmalarda havalı oluyorlar böylece. Sadece ofis ve internet için kullanılıyor, sürekli performans yakıntıları. Orjianal MS Ofis kurulu PC'lerde sık sık ofis çöküp duruyor. El atacam ama elimi verip kolumu kaptırmaktan korktuğum için bulaşmıyorum.

Gokhan Grünberg 6 yıl

İnanın Asus X550L'de Linux Mint ile kat be kat performanslı çalışıyorum. Donanım bildiğiniz OEM aygıtlar, çekirdek bildiğiniz BSD, açık kaynak sürücüler işte. Daha üst modellerinde Nvidia veya ATI GPU varsa bilemem, bizim ofistekiler Intel GPU'lu.

Gokhan Grünberg 6 yıl

Aynı PC'de ben internete ath9k ile sorunsuz giriyorum, Mac PC'ler sürekli yavaşlıktan şikayet ediyorlar.

Gokhan Grünberg 6 yıl

Ath9k çıldırtır adamı ama sorunlarını çözünce güzel oluyor.

Mevlüt Yamann 6 yıl

Yok hiç sorun yaşamadım henüz, basit bir yapılandırma dosyası işimi görüyor daima, sorun varsa firmware ile ilgili paket güncellenmiştir. Bu da yeni çekirdeklere uyum için oluyor genelde.

Gokhan Grünberg 6 yıl