Neden insanlar macos bilgisayarlara para veriyor linux bilgisayarlar yerine?

Hep aklımı kurcalayan bir soru insanlar macos bilgisayara neden para veriyor? Yani linuxun bir dağıtımında ne yapılamıyor ki macos bilgisayara para veriliyor ?

Klasik gelecek cevapları şöyledir diye düşünüyorum

-Adobe programları çalışıyor render süresi kısa
- Kendi donanımıyla gayet performanslı

bana bundan fazlası lazım yani neden ?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Her seyden önce artık Apple'da kendine ozgu olan sizinde söylediğiniz Mac OS işletim sistemi. Donanım olarak ibm tabanlı. Gel gelelim ki ayni donanımda Windows sorun çıkartabiliyorlarken Mac OS tarafında linux da olduğu gibi stabilite görüyorsunuz. Zaten bsd/linux çekirdeğine sahip her işletim sisteminde bu mümkün. Bir arkadas prestij / görünüş demis. Evet bu da mümkün. Cunku bugün nereden baksanız buyuk şirketlerin üst düzey yoneticilerinin hepsinde apple ürünü mevcut. Bende 2016 aralık ayına kadar android kullandım ve daha sonra iphone geçişi yaptım. İnanin performans olarak acayip bir farklılık yakalıyorsunuz. Ben telefonu sadece güncelleme zamanında kapatıp acıyorum. Ne olursa olsun cihaz patlamıyor sismiyor. Mac OS yüklü pc lerde de ayni durum geçerli.

K

Yanlış ifade ettim ibm derken Intel'i söylemek istemiştim.

Korhan Tağral 6 yıl

Donanım ibm tabanli derken ??? Kaynağını merak ettim

Can Dulundu 6 yıl

Iphone mu şişmiyor :)))). Elbette şişiyor. Müdahale de edilemiyor. Arka plandaki servisleri kapat bakalım.

Kaan Dabanca 6 yıl

İsin özü pc demek istedim.

Korhan Tağral 6 yıl

PowerPC işlemcilerden bahsediliyor.

Kaan Dabanca 6 yıl

Kaan bey hangi servisleri? Deneme yapmak istiyorum.

Korhan Tağral 6 yıl

Kaan Dabanca hemen deniyorum

Korhan Tağral 6 yıl

Dusuk güç modunda kullanıyorum surekli telefonu o da zaten arka planda pasif ediyormuş dogru mu anladım ?

com-bmyuygsuj7992arjy0n3.jpg

Korhan Tağral 6 yıl

Can Dulundu PowerPC işlemciler, Apple, Motorola, Ibm ortak ürünüdür. Ibm ilk çekilen firma olmuştur. Şuan bu işlemcileri yanlış hatırlamıyorsam, Motorola üretiyor, en son Playstation da kullanılmıştı, Playstation'a Yellowdog Linux kurup süper bilgisayar olarak kullanılabiliniyordu.

Kaan Dabanca 6 yıl

O zaman Kaan Dabanca beyin dediği sey olmuyor patlamiyor telefon

Korhan Tağral 6 yıl

Eski bir iphone kullanıcısı olarak kullandığım süre içinde hep şişmiştir. Bana dayanmadı.

Kaan Dabanca 6 yıl

Bu arada Kaan Dabanca ve Can bey sayenizde uzun zamandır keyifli bir teknolojik konuşma yapıyorum. Sizlere ayrıca teşekkür etmek isterim.

Korhan Tağral 6 yıl

Weli işletim sistemi optimisazyonu ile ilgili bir konu, ram'in çok olması android içinde pek bir anlam ifade etmiyor. Android için yapılan testlerde 2gb ramin yeterli olduğu tespit edildi ki ios için 1gb ram bile çok görünüyor.

Kaan Dabanca 6 yıl

Weli bey size de tesekkurlerimi sunuyorum

Korhan Tağral 6 yıl

Filiz hiç ios'a debian subsystem yüklediniz mi?

Kaan Dabanca 6 yıl

Yüklediğinizde çıplak gözle demek istediklerimi görebilirsiniz. Hoş Android artık rootlamadan bunu sunuyor 7 versiyonunda.

Kaan Dabanca 6 yıl

Bir deneyin, her iki sistem farklı. Mesela facebook u takip edin sistem kaynaklarını nasıl kullanıyor, işlemci, Ram vs. Jailbreak'ın ek yük getirdiği doğru ama kontrol edilebilir.

Kaan Dabanca 6 yıl

Mac OS ve iOS opensource olsun tüm cihazlara kurulsun (apple cihazlar saf dışı) stabiliteyi o zaman görelim emin olun android yada linux diyelim direk apple işletim sistemi bunun yanına bile yaklaşamaz. Binlerce donanıma driver ve optimizasyon yapmak başkadır tüm sistemi kısıtlayıp belli donanımlara özel sürüm çıkarmak başkadır. Kısaca klasman farklıdır. Mac iş içindir doğrudur sebebi basar parayı alırsın alacağını teknik desteğini olur biter

Ömer Maral 6 yıl

Ya birşey sorcam o android telefon ne kadar di? Bin liralik telefonu bırakıp 3 4 bin liralik telefon alıyorlar sonra iphone super ya diye geziyorlar.

İnanç Eriş 6 yıl