Otobüste, sokakta namaz kılan insanlar dine zarar veriyor

Türkiye dünden beri bu görüntüleri konuşuyor. Görüntülerden birisinde bir kadın bikinisiyle plajda diğerinde ise bir halk otobüsü şoförü, yolcuların gözü önünde namaz kılarmış gibi yapıyor. İşte sosyal medyada tepki çeken ve insana "kutsallarımızdan elinizi çekin" dedirten o görüntüler...
Biz, artık dini bile kendi çıkarlarımıza alet edip uyuşmuş ve yozlaşmış beyinlerimiz ile dindarcılık oyunu oynayan düşüncesiz ve aptal bir toplum olduk...

com-b11t1qxmui1950g2gley.jpg
com-2waryqt2y7ri7qxy5yc5.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Sosyalistlerin cami basıp ibadete engel olmadığı gibi, İslamcı olup ibadetini yapması gereken yerleri ve şekli bilmesi gerekiyordu oysa. Bu durumdan kimse kendine malzeme çıkarıp ayristiriliyoruz demesin. Bu düpedüz şeriat geldiğine işarettir. Otobüste bulunan insanlarin hepsi mi ateist? Madem ibadet zamanı buyrun hep birlikte demeliydi. Erkekler önde kadınlar arkada.

B

şeriat nedir Cengiz biraz açıklarmsınız lütfen.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Hz. Google 'a sor

Bici Özeken 6 yıl

ama yorumu sen yapıyorsun sen açıklarsan konuyu tartışma derinliği açısından nerde olduğumuzu daha iyi anlarız ordan devam edebiliriz. Zaten ben ne olduğunu biliyorum.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Uyan bence! Bu uyku caniniza okuyacak. Kimse benim kapım önünde namaz kilamaz mesela. Yada biraz Arapça biliyorum diye şeyh ilan edemez. Bı kere inandiginiz kitabın anladiginiz dilde çevirisini okuyun. Ulu orta yerde ibadet yapan bı toplum yok. Buna Müslümanım diyen herkes tepki gösterir. Necasettten taharet diye bişey var. Namaz kildigin yer ne kadar temiz bilader derdim ben o şoföre.

Bici Özeken 6 yıl

uyanığım bu bir. Senın kapına gelıp namaz kılan yok bu iki. Bu uyku canımza okuyamaz buda üç. Burada biraz arapça bilen şeyhim diye idda eden yok bu dört. Biz inandığımız kitabı arapça ve kendiş dilimizde zaten okuyup anlıyoruz. Ulu orta ibadet eden toplum ve topluluklarda yeterince var .

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Şimdi sana bakara suresinin ikinci ayetini yaz desem Google'a sorarsın. Bu bir. İkincisi benim bildiğim otobüsün şoförü namazını kazaya bırakacağını bilen müslüman değilse hattan çıkmalı. Sen uyan kardeşim. Seninde kapına geldiklerinde ziline bastiklarinda uyanmak senin tercihin.

Bici Özeken 6 yıl

ben sorun yaşamıyorum ki arkadaşım. Ben az çok biliyorum kuranı çok az kısmında ezber bilirim hacım. Bence olay münferidttir bu kadar büyütülecek gündem olacak kadarda önemli değildir. Enerjilerimizi daha verimli ve farklı alanlara kaydırmalıyız.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Burda hemfikiriz. Bilim konusunda mesela birlikte olalim. Ayrismak yerine bilimsel bilgiye dönelim hep beraber. Az çok bilmek bilmek değildir. Formasyonum var benim. Az çok bildiğimi ogrencilerime anlatamam. Tam bilmem gerek. Gelecek soruları yanitlamam gerek. Gardimi almam gerek. Ya tam bileceksin ya da savunmayacaksin. Bu kadar basit denklem.

Bici Özeken 6 yıl

bir geceyi hemfikir bir konuyla devam etmekte güzel. Bu arada bici bici bizim bölgeye ait bir içecek yada yiyecek:)

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Biliyorum. Ama benim lakabim da bu sayın imam hatipli ;)))

Bici Özeken 6 yıl

Bici Özeken imam hatipli olmak ayrıştırmak için demiyorum ama bana gurur veriyor arkadaşım. Çok şeyimi o okulda okumama borçluyum .

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Tebrikler yarım yamalak ogrenmissin.

Bici Özeken 6 yıl

nerden biliyorsun yarım yamalıklığımı beni bir kere sözlüye dahi kaldırmadın sen.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Sen söyledin.

Bici Özeken 6 yıl

Bici Özeken ben demişşsem doğrudur efendim:)

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Absolutely #

Bici Özeken 6 yıl

Bici Özeken gavurca bilmem

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Kesinlikle

Bici Özeken 6 yıl

teşekkür ederim .

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Ülkemize atom bombasi atilirsa hepimiz olecegiz kürt türk kardeşiz biz aynı yerde yasiyoruz ortak degerlere sahibiz inanan ya da inanmayana saygi duyalim

Sevilay Yakın 6 yıl

tesbih tanelerinden biri kopuk giderse asfalta diğerlerinin hepsi vadiye yuvarlanır kurtulan olmaz..

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

Cok dogru hocam beraber sevgiyle barış icinde yasamak varken niye dagilalim kaybolalim ..

Sevilay Yakın 6 yıl

Sevilay Yakın hocam bizlere çok ama çok görev düşüyor sevgiyi ortak dil yapabilirsek sanırım bu işleri de başaracağız..

Muhtesim Cenesiz 6 yıl