Paranın faizini yemeyip fakir bir yetime vermek günah mıdır?

Paranın faizini yemeyip fakir bir yetime vermek günah mıdır?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
117
117 CEVAP

Komşun sefalet içinde ve senin onlara yardım etmen için o faizi alman gerekiyor aksi taktirde bu insanlar açlıktan ölecek soru şu o faizi alıp onları bu durumdan mı kurtarırsınız yoksa ölüme mi terk edersiniz hangisini yaparsanız vicdanınız daha rahat olur

E

Acliktan olmek uzere iken domuz eti yemek kendini kurtarmak ucin nasil gunah olmuyorsa bu durumda ayni sikinti yok

Ahmetcan Umaç 6 yıl

Bu dediğinizin günah olmadığı nerde geçiyor?

Emel Argunaga 6 yıl

Başka seçenek yok ise, en az zararlı olan seçenek uygulanır. Ölenlerin telafisi olmaz, ama haksız yere alacağın parayı daha sonra geri iade edebilirsin.

Yavuz Kervan 6 yıl

Omer dongeloglu veya nihat haritipoglu yanlis hatırlamıyorsam söylemişti

Ahmetcan Umaç 6 yıl

Sizin dediğiniz kişinin kendisiyle alakalı benim dediğim ise başkalarıyla daha doğrusu vicdanla alakali

Emel Argunaga 6 yıl

Geri iade edebilme şansın yok o faiz alınacak ve geri iade edilmeyecek

Emel Argunaga 6 yıl

İslam ın amacı insanı ve insanlığı korumaktır. Binaları değil. Çalıp cami yapmak amaca uymaz. Çocuk çalmak amaca uymaz. Düşküne ve fakire yardım etmek. Nesil emniyetini sağlamak amaca uyar.

Murat Mertol 6 yıl

Yani kuranın haram kıldığı faizi alacaksınız sonra da ben müslümanım diyeceksiniz öyle mi Murat Mertol

Emel Argunaga 6 yıl

Benim faiz alın günah değildir dediğim bir bölüm yok yukarıda. Faiz almış iseniz, bunu hayır işine harcayabilirmiyiz diye sorulmuş ben de şahsi kanaatim olarak kabul edilebilir bulmuşum. Yazıları en baştan tekrar okuyabilirsiniz.

Murat Mertol 6 yıl

Kabul edilebilir bulmanız kuranın dediğini ezip geçiyor... İslamın amacı insanı ve insanlığı krumaktır demişsiniz yani dediğinize göre o insanları kurumak için o faizi alabiliriz.... İslamın amacı ve bu ayet çelişiyor.

Emel Argunaga 6 yıl

112. Hayır, iş öyle değil! Kim halis olarak kendisini Allah'a teslim edip güzel davranışlarda bulunursa Rabbinin nezdinde onun mükafatı olacaktır. Onlar ne korkuya mâruz kalacak ve ne de üzüntü duyacaklardır. [3,20; 4,142] Cibril hadisi diye meşhur olan ve Cebrâil (a. S.)'ın İslâmı mükemmel bir özetlemesini ihtiva eden hadîs-i şerîfe göre İhsan: "Senin Allah'ı görüyormuşcasına O'na ibadet etmendir. Çünkü sen O'nu göremiyorsan da O seni görüyor" Burada bu anlamda veya geniş mânası ile ihsan (iyilik yapmak, iyi davranışlarda bulunmak) kasdedilebilir.

Murat Mertol 6 yıl