Psikiyatri bir bilim mi?

Ben psikiyatriyi bir bilim olarak kabul etmiyorum. Tıpkı din afyondur sözü gibi psikiyatri bilimi de egemen sınıfın kontrolünde olan, hiçbir şeyi toplumsal olarak incelemeyen sorunun kökenini daima bireyde arayan bir bilim dalıdır. Uyuşturucu muadili ilaçlarla sorunun bireyde olduguna inandırır ve gerçeklik algısını hormonların yardımıyla bozar. Mutsuz musun? Sistemin sorunları seni rahatsız mı ediyor? Al bir ilaç ve hayatına devam et. Büyük devrimciler psikiyatriste gitseydi, örnek olarak Che psikiyatriste gitseydi kesinlikle sorunun kendisinde oldugu söylenirdi ve tüm devrimci arzuları çeşitli ilaçlar, terapiler eşliginde bastırılmaya itilirdi. Bu yüzden psikiyatri sözde bilimi egemen sınıfın elinde kendisine biçilen rolü oynamaktadır. Egemenlerin çıkarları için çalışmaktadır.

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Tum dunyada bilim insanları psikiyatrinin bilim olmadığını tartışıyormuş.. kim bu bilim insanları? Anti depresanlar intihara surukluyormus...3-4 yıl kafa dinleyerek, güçlü iradesiyle psikiyatrik rahatsızlığını yenmiş.. Zannedersin sizofreniyi yendi... Che, psikiyatriste gitseymis hastalik bulurlarmis.. Che psikyatriste niye gidiyor ki? Yorumlardan cehalet akıyor... Bi konuda yorum yapmadan önce ac biraz biseyler oku... Oku ki kahvelerde zaman öldüren insanlardan ufak da olsa bi farkın olsun..

O

Harika.. Takdir ediyorum..

Oytun Upçin 6 yıl

Oytun Upçin veryansin etmek yerine, siz de bilginizle bir seyler katin. Insanlarin düsüncelerini degistirirsiniz belki. Dogrulari siz yazin o zaman.

Nazlı Karain 6 yıl

Doğru bilgiye ulaşmak bu kadar mi zor? Klavye basında gereksiz muhabbet yerine açıp okusunlar bi zahmet..

Oytun Upçin 6 yıl

beyin gerekli hormonları salgılamıyor kimyası değişmiş duygu durumu bozulmuş bu adam ilaçsız nasıl düzelecek en ufak bir mantık yok psikiyatri denince sadece düşüncelerden ibaret bir şey olduğu sanılıyor halbuki o işin fiziksel ve kimyasal boyutu var ayrıca ilaçsız yani bilişsel terapi için de uzmana danışmak gerekiyor. Hasta olan adam kendisi yenebilse zaten hasta olmaz mantık bu kadar işte

Onur Ftoo 6 yıl