Roketlerin maliyetleri neden yüksek?

UUİ yaklaşık 400 km yüksektedir, boing 777 400 e yakın yolcu kapasitesi ve kendi ağırlığını da ekleyerek tek seferde 21.500 KM civarı yol almıştır, yükseklik arttıkça yerçekimi gücünün de azaldığını farez edersek roketlerin uçaklardan farkı ne ki gönderilmesi bu kadar zor ve maliyetli olarak anlatılıyor?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Muhtemelen gövdenin izolasyonu ve motor ve yakıt.

M

saatte 1000 km gitse zaten yarım saat olmadan yörüngeye ulaşır, izolasyon da pek farkedeceğini düşünmüyorum, yakıt ise zaten yolcu uçağından fazla yakmaz hatta yükseldikçe daha az yakıtla daha fazla irtifa sağlar yörüngeye çıkış hızı da ses hızından veya normal uçaktan fazla olmasa gerek

Akif Krhn 6 yıl

Yakıt yetmez roketler ve ya mekiklerin ekstra yakıt tankı ile atmosfere ulaşması sağlanıyor yerçekiminin en zayıf olduğu noktada kendi itin güçleri devreye giriyor dış kaplama bildiğim kadarı ile ısıya dayanıklı ve kabin dizaynı farklı ve oksijen üreten bir sistem var.

Metin Tunalı 6 yıl

Benim bildiğim o kaçış hızımı ne diyorlar geri dünyaya düşmeyecek yerçekimini yenebilecek hıza ulaşabilmesi için çok ciddi bir itiş gücü gerekiyor. Uçaklar havayı manüpile ederek hızlansada roketler doğrudan itme kuvveti ile hızlanıyorlar ve yakıt verimliliği cidden düşük oluyor.

Muhammed Biz 6 yıl

Uçaklar hava koridorlarını atmosferik hareketleri yani alçak basınç yüksek basınç ve rüzgarı ekstra kullanıyor motorlara çok yük binmiyor.

Metin Tunalı 6 yıl

Yorungeye mi ulasir? 747 20 kmye bile cikamaz ne yorungesi. Ses hizini da gecemez. Yorunge hizi ses hizinin 20 25 kati.

Uğur Kıroğlu 6 yıl

Uğur Kıroğlu Uçakların bu konudaki en büyük sorunu atmosferik motorlu uçakların uçuş hareketlerinin belli bir yükseklikten sonra artık çalışamaması. Sorunlar oksijen yetersizliğinden başlar.

Muhammed Biz 6 yıl