Roketlerin maliyetleri neden yüksek?

UUİ yaklaşık 400 km yüksektedir, boing 777 400 e yakın yolcu kapasitesi ve kendi ağırlığını da ekleyerek tek seferde 21.500 KM civarı yol almıştır, yükseklik arttıkça yerçekimi gücünün de azaldığını farez edersek roketlerin uçaklardan farkı ne ki gönderilmesi bu kadar zor ve maliyetli olarak anlatılıyor?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Konu hakkında bilgili değilim. Yanlışım olabilir.
Bazı mekikler de özel uçaklar tarafından atmosferin üst taraflarına taşınıp oradan yola kendi itkikeri ile devam edebiliyorlar. Yani, mekikler o kadar da uçak alternatifi olmayabilir.

S

özel uçaklar mekikleri bir yerden diğerine taşımak için var benim bildiğim

Velat Güktaş 6 yıl

Olabilir. Ama bir belgeselin animasyon kısmında uçaktan ayrıldıktan sonra yoluna devam eden bir mekik gördüğüme emin gibiyim. Ama, hafıza yanıltabilir yani, elinde roket gibi bir şey varken o gücün bir kısmını yatayda harcamak da çok mantıksız olabilir Bakalım. Okudukça, sordukça öğreniyoruz işte.

Selçuk Kenis 6 yıl

com-n1nlw7tasx317h2g9uk7.jpg

Velat Güktaş 6 yıl

Bahsedilen şey uzay mekiginin ucus testleridir. Mekik modifiye edilmis boeing 747ler ile tasiniyor. Ilk ucuslarindan önce mekigin inisi test ediliyor. Bu sirada ucaktan ayrilip kendi basina planor gibi ucarak iniyor. Mekigin kendisinin fazla yakiti yok ve daha cok planor gibi is görüyor. Uzaya cikabilmek icin dev yakit tanklarina ihtiyaci var ve bu da ucakla tasinabilrcek bir sey degil pek.

Uğur Kıroğlu 6 yıl