Şapka kanuna uymadığı için kimse asıldı mı?

Benim bir sorum olacaktı 1925te çıkartılan şapka kanununa uymadığı veya muhalefet ettiği gerekçesi ile istiklal mahkemelerinde asılan insanlar varmıydı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Şapkayı gavur işi dinsiz hükümet bizi dinsizleştiriyor gibi söylemlerle insanları kışkırtanlar asıldı. Onların torunlarıda dedelerimiz şapka takmadı asıldı diye masallar anlatıp duruyor.

Ü

E o zaman rte çıkıp derse mahkeme kararı ile artık başörtü takma kanunu getirse insanlarda rte bizi şeriata götürüyor dese ve muhalif olsalar rtede mahkemelerde bu insanları terörizme destek ve halka isyana teşvikten astırsa Akplilerin kafalarında rte haklı olmazmıydı ?

Serhat Tıktık 5 yıl

Başörtüden kastım türbandır bu arada...

Serhat Tıktık 5 yıl

Yapılan uygulamaların ne amaçla yapıdığına bakılır. Türban taktırmanın ne amacı olabilir? Şapka tüm dünyada takılan birşey. Atatürk istemişki kültürlü olalım şu festen kurtulalım, doğru düzgün giyinelim, ama halk bunu anlayacak kapasitede değil. O yüzden kanunla yapıldı. İyiki deyapıldı.

Ümit Koçyiğit 5 yıl

Ümit Koçyiğit Haklılık payın var ama o zaman gücü elinde bulunduranlar laik ve modern bir türkiye peşindeydi ve yaptıkları amaç haklılı olabilirdi ama şimdiki gücü elinde bulunduranlar da kendilerini destekleyenlere karşı yaptıklarını ve yapacaklarını haklı göstermeye çalışacaklar işte bu yüzden biraz bu konuyu açtım...

Serhat Tıktık 5 yıl

Göstermeye çalışacak işte HAKLI değiller

Ümit Koçyiğit 5 yıl

serhat bey temel olay şudur ki bahsettiğimiz dönem mücadele dönemidir. İşgal altında bulunan bir ülkenin ayağa kalkma dönemidir. Çok sıkı tedbirler alınmış. Çok yargılanma yapılmış hatta dibine kadar yanlış yargılanmalar da mevcut (hayır müslümanların yargılanmaları doğru hatta az bile, bugün cemaatlerden anlıyoruz. Benim kastım başka. Başka zaman açarız) yani elde top yekün ayaklanma olsa bastıracak güç yok. İç savaş korkusu var. tayyip erdoğan ve 2017 türkiye'si ile karşılaştırmak yanlış.

Derya Serce 5 yıl