Sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir var mı?

Merhabalar Din bilim düşünce okurları, bir soru sormak isterim.
Biliyorsunuz ki birkaç gün önce ebubekir sifil ile caner taslaman bir tartışma programında bulundu hadislerin sahi olup olmadığı hakkında ve şöyle bir tartışma sürdü;
Caner taslaman şunu ileri sürdü Ebu davud'da geçen bir sinek hadisi var şöyle.

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49; Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31; Nesâî, Fera' 11)

Caner taslaman sineklerin tifo ve benzeri birçok virüs taşıdığını söyledi, ve hadislerin gerçek olmadığını peygamberi itibarsızlaştırdığını söyledi.

Ebubekir sifil'de şöyle söyledi hadiste geçtiği gibi sineklerin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir olduğunu söyledi ve kaynakça olarak şöyle dedi.

Ebubekir Sifil;uluslar arası kongrelerde sempozyumlarda ve bilimsel araştırmalarda kanıtlanmış bir gerçektir sinek bir kanadında zehir, diğer kanadında panzehir taşır.

Benim sorum şöyle ki;Bu sempozyumlar nerededir? Nasıl olmuştur? Sineğin kanadında zehir ve panzehir olduğu gerçekmidir bir araştırma varsa atabilirmisiniz.

com-o3e64wjgtgdfk8zcpmuu.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Hadisler ve ayetler yerine ve zamanına göre hükümleri devreye girer şimdilik türkiye orta halli refah dönemini yaşıyor tabiki sinek minek sadece fantazi olsun diye tartışılır ne zamanki kıtlık oldu dünyada o zaman bu hadis devreye girer sineğin düştügu yemek yenir mi yiyilmezmi yoksa sinekle barabarmı yiyilir göreceyiz

V