Sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir var mı?

Merhabalar Din bilim düşünce okurları, bir soru sormak isterim.
Biliyorsunuz ki birkaç gün önce ebubekir sifil ile caner taslaman bir tartışma programında bulundu hadislerin sahi olup olmadığı hakkında ve şöyle bir tartışma sürdü;
Caner taslaman şunu ileri sürdü Ebu davud'da geçen bir sinek hadisi var şöyle.

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49; Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31; Nesâî, Fera' 11)

Caner taslaman sineklerin tifo ve benzeri birçok virüs taşıdığını söyledi, ve hadislerin gerçek olmadığını peygamberi itibarsızlaştırdığını söyledi.

Ebubekir sifil'de şöyle söyledi hadiste geçtiği gibi sineklerin bir kanadında zehir diğer kanadında panzehir olduğunu söyledi ve kaynakça olarak şöyle dedi.

Ebubekir Sifil;uluslar arası kongrelerde sempozyumlarda ve bilimsel araştırmalarda kanıtlanmış bir gerçektir sinek bir kanadında zehir, diğer kanadında panzehir taşır.

Benim sorum şöyle ki;Bu sempozyumlar nerededir? Nasıl olmuştur? Sineğin kanadında zehir ve panzehir olduğu gerçekmidir bir araştırma varsa atabilirmisiniz.

com-o3e64wjgtgdfk8zcpmuu.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Ayrıca Suudi Arabistan Qassim Üniversitesi, Medikal Mikrobiyoloji Bölümünde yapılan bir deneyin sonuçları, bunun bilimsel mantığını göstermiştir. Yapılan deney ve sonuçları şöyledir:

DENEY A

Kültürlü su örneği steril su içeren kaptan alınmıştır ve kaba sinek düşmüştür (Sinek Batırılmamıştır). Kültür deneyi için kaptan alınan suda E Coli tipi Patojenik (mikrop üreten) bakteriyel çoğalma görülmüştür.

KAP 1- Kültürlü su örneği aynı kaynak kabından alınmıştır. Bu sefer sinek suya tamamen batırılmıştır. Kap 2'de görülen bakteriyel çoğalmanın tamamen kaybolduğu açıkça görülüyor. Kap 1'de çoğalan yeni bakteri Actinomyces (Aktinomiçes) olarak bilinir ve faydalı antibiyotikler bundan elde edilebilir. Bunun Kap 2'de bulunan bakteriyel çoğalmayı nasıl engellediği açıkça görülüyor.

DENEY B

Deney "A'nın aynısıdır fakat bu sefer başka bir sinek ile yapılmıştır.

KAP 2- Kültürlü su örneği steril su içeren kaptan alınmıştır ve kaba sinek düşmüştür (Sinek Batırılmamıştır). Kültür deneyi için kaptan alınan suda Coynebacterium [Dephtheroid (Difteri Basili) tipi Patojenik (mikrop üreten)] bakteriyel çoğalma görülmüştür.

KAP 1- Kültürlü su örneği aynı kaynak kabından alınmıştır. Bu sefer sinek suya tamamen batırılmıştır. Kap 2'de görülen bakteriyel çoğalmanın tamamen kaybolduğu açıkça görülüyor. Kap 1'de çoğalan yeni bakteri Actinomyces (Aktinomiçes) olarak bilinir ve faydalı antibiyotikler (%70'den fazla) bundan elde edilebilir. Bunun Kap 2'de bulunan bakteriyel çoğalmayı nasıl engellediği açıkça görülüyor.

DENEY C

Daha önceki deneylerin aynısıdır fakat farklı bir sinek ile yapılmıştır.

KAP 2- Kültürlü su örneği steril su içeren kaptan alınmıştır ve kaba sinek düşmüştür (Sinek Batırılmamıştır). Kültür deneyi için kaptan alınan suda Staphylococcus sp. [(Stafilolok Tipi) Patojenik (mikrop üreten)] bakteriyel çoğalma görülmüştür.

KAP 1- Kültürlü su örneği aynı kaynak kabından alınmıştır. Bu sefer sinek suya tamamen batırılmıştır. Kap 2'de görülen bakteriyel çoğalmanın tamamen kaybolduğu açıkça görülüyor. Kap 1'de çoğalan yeni bakteri Actinomyces (Aktinomiçes) olarak bilinir ve faydalı antibiyotikler bundan elde edilebilir. Bunun Kap 2'de bulunan bakteriyel çoğalmayı nasıl engellediği açıkça görülüyor.

Salmonellas (Salmonella) + proteus sp tipi hastalık yapan başka bakteri çeşitlerinde de aynı sonuçlar alınmıştır. ( http://www.islamdunktv.com/2011/01/hadith-of-fly-refuting-those-who-laugh.html)

Mikrobiyolojideki en son araştırmalar Hz Peygamberin (asm) XV. Asır önce bildirdiği tavsiyenin tıbbî izahını yapmakla, âdeta Onu tasdik etmektedir.

Y

Suudi Arabistan ve bilim

Orhan Aytürk 6 yıl

niye Amerika ve isvicre olsaydi dahami güvenilir olcakti... Allah hićbir canliyi nedensiz yaratmamištir... Cokmu mantiksiz...

Yasmin Turkiyem 6 yıl

Şimdi sinek düştü diyelim corbama hani zehirli kanadını sokuyor ya panzehir yani şifalı olan kanadı acikta kalıyor ben onu batirmasam o kanadı koparıp yalasam daha şifalı olur mu sayın hocam ?

Orhan Aytürk 6 yıl

Bir yandan deve sidigi icilsin öte yandan sineğin ayağı deve pisligine değdi diye pis olsun.. Vayy Bee. .

Evren Kulacoglu 6 yıl

Bugün kimse tabagina sinek düšünce ne sag ne sol kanadiyla ugrašmaz.. Ne de o sineyi kurtarma cabasi gösterir acikcasi... Zira yemegi yiyecekseniz deneydeki gibi yapin siz.. Allah muhafaza ters tepki etmesin cok denemek istiyorsaniz...

Yasmin Turkiyem 6 yıl

Yasmin Turkiyem vallahi ilginç bir deney yapmışlar :)) dur bak bu ayette desteklermi bu güzel mübarek sinek abilerimiz madem öyle biz bu mübarek hayvanı öldürmeyelim 26. Ayet

com-lq0tl5234z8qx9176f10.jpg

Orhan Aytürk 6 yıl

Üsenmedim araştırdım.. Harbiden var böyle bir makale.. Okudum ingilizcesini.. Ama sonuç bölümünde adamlar en büyük peygamber Muhammed hadislerden mucizelerden bahsediyor. Ulan dedim kim böyle bir makaleyi yayınlamış dedim.. Dubai'de sırf bunların dandrik yazılarını basmak için dergi açmışlar. .

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu biliyor dum bunu ben ondan dedim Suudiler ve bilim tamamen hadisleri doğru çıkarmak amaçlı bir makale :

Orhan Aytürk 6 yıl

Üstad bilimsel makale yazıyorlar 4 tanecik sinek kullanmışlar.. Yahu biz bu çorba işini şöyle dusunsek ya.. Sıcak çorbaya tamamı sokulunca mikrobu ölüyor da olabilir.. Ama bu söylediğim kaynayan çorba

Evren Kulacoglu 6 yıl

Hocam nerden tutsan elinde kalıyor boş ver bunlar değil mı madem dünya dönüyorsa uçak havada asılı kalsa Çin'e varır dediler

Orhan Aytürk 6 yıl

https://youtu.be/7DdVj_qfVlU İzledim onu Şahandan rol calmislar..

Evren Kulacoglu 6 yıl

Gelde buna inan şimdi dime yok yararlı felan

Orhan Aytürk 6 yıl

Bu insanlara gözleri önüne birşey koy yine inanmazlar. Onların gözünde perde var

Samet Tpr 6 yıl

Bunlar batı yalaması olmuş. Onlar ne derse doğrudur. Müslümanın sözüne itibar etmezler. Kafirler daha sevimlidir onlara.

Samet Tpr 6 yıl

Samet Tpr elindeki telefondan giydiğin dona kadar kullandığın ilaç a kadar vb bir çok şey battinin icadı kim battı yalamasi olmuş belli değil mı dünyaya da neyinle ovnuyorsun sen merak ettim

Orhan Aytürk 6 yıl

Kardeşim niye öyle diyorsun.. Adamların yöntemi bilimsel değil.. Batıyı yalamakla ne ilgisi var.. Benim anlamadığım arap biliminin kötü olması ile dine hakaret mi etmiş oluyoruz. Sizce araplar dünyadaki bilimin neresinde??

Evren Kulacoglu 6 yıl

Elimde ki telefon ile bu konunun ne alakası var bu bir? Ben dinimle övünüyorum. Sizin gibi batı taklitçiliği ile degil. Bu iki Pek çok teknolojiyi onlar icad ediyor diye onların sözü güvenilir olacak diye bir kaide yok bu da üç. Yukarıda birisi ingilizce makaleler atmış konu ile ilgili onu bile takmıyorsunuz bu dört. Sizde hakikat arama çabası yok. İnkar üzerine kurulmuş bir ideolojiniz var. Bu kafa ile devam edin bu da beş

Samet Tpr 6 yıl

http://www.healthhype.com/house-fly-diseases-types-spread-a

Orhan Aytürk 6 yıl

Al sana makale oku o vakit kardeşim kâfir dediğin adamı lanetleyecegine bak kendine tamamı milleti de battı yalamasi diye suclayamazsin haddini bil

Orhan Aytürk 6 yıl

Ya hu adamlar uzaya mi çıkması lazım iki bilimsel deney yapmak için. Su deneyi yapmak için bir adet mikroskop yeterli iken siz neyin bilimsel teknolojisini istiyorsunuz. Kaldı ki yukarıda ingilizce yayınlanmış makaleler de var. Var mi ona tek kelime edebilen ?

Samet Tpr 6 yıl

Samet Tpr bu yukarıdaki makaleyi çürüten binlerce deney var haberin yok galiba üstlelik dalga konusu bu makale dünyada

Orhan Aytürk 6 yıl

Ben Size atayım orjinalini okudum yazdım. Neden anlamiyorsunuz.. Üstelik hangi bilimsel dergide yayinlandigindan o derginin güvenilir olmadığına kadar araştırdım diyorum siz zan diyorsunuz. Çok şükür sallamayiz öyle..

Evren Kulacoglu 6 yıl

Yukarıda makale Page not found

Samet Tpr 6 yıl

google a "qassim university medical biology fly experiments" Yazıp ilk sayfaya tıklayın..

Evren Kulacoglu 6 yıl