Tanrı nasıl varolmuştur?

Arkadaşlar Tanrının varlığını savunanlara (müslüman, hristiyan, yahudi vs) postlar arasında sormama rağmen bir cevap alamadığımdan ayrı bir post açma gereği duydum.

Hayatta hiçbir şey tesadüf eseri olmamıştır. Herşey bir matematiksel kurallar sonucunda vs biri tarafından kurgulanmıştır. Ok tamam
Soru şu:

TANRI NASIL VAROLMUŞTUR??

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

O yoktan varolmuştur. Doğurmamıştır, doğrulmamıştır. Ebedi ve ezelidir dosstum.

T

Onu anladık.. Kendinden varoldu onu da anladık.. Ama! Nasıl varoldu?? Bardak düştü kırıldı ama nasıl düştü nerden düştü soruları ve cevabı var.. Tanrı bir varlık ise bunu da bir cevabı var!!

Ali Eşlik 5 yıl

Allah icin Yoktan varolmak olmaz. Onun için zaman ve mekan yok. O ezeli ve ebedi. Yoksa yaratıcı olmaz. Zaman yaratılmış bir kanun...

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Zaman bir değişim sürecidir!! Maddelerin yer değiştirme sürecidir. Bu felsefe ile yola çıkarsak tanrı da bu zamanın içindedir.. Kendi kendini var etmiştir sonra evrenleri yaratmış vs vs.. Zaman kavramını rartışmıyoruz.. Ezel ile ebed i de tartışmıyoruz. Varolmanın biçimi

Ali Eşlik 5 yıl

Yalçın Dorukoğlu "yoktan varolmaz.. " nedir demek istediğin? Başka bir varlık mı yaratmıştır yoksa tesadüfen mi? Birçok sorular üretilebilir.. Cevap aradığımız TANRI NASIL VAROLMUŞTUR ?

Ali Eşlik 5 yıl

O bir yaratık değil ki sonradan olsun. Ama şöyle örnekleyim. Diyelimki senin resim yeteneğin var. Bu yeteneğini göstermek istedin. Bir çok resim yaptın. Ki bir tanesini öyle güzel yaptın ki herkes görmeli. Ve sergi açtın. Bu yetenek sende vardı. Ama sen istediğin için sergiledin. Zaman bize var. Yaratıcı için yok. O hep vardı.

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Allah'ı maddeye ve zamana sığdıramayız. Yaratıcı öyle özellik ve sıfatlara sahip olmalı ki kabul edeyim. Ressam resim yapar. Duygu ve düşünce katar. Boya su kullanır. Ama madde dediğimiz bir şey olarak kendisi yoktur içinde.

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Yokluktan var olduysa yokluğun neresindeydi tanrı?

Özgür Yaygın 5 yıl

Yokluk diye de bir şey yoktur. Yoktan varolmadaki kasıt (eğerki) varolan evrenin içinde tanrı olarak varolmamıdır.. Nöronlar yanacak şimdi )

Ali Eşlik 5 yıl

Yalçın Dorukoğlu şimdi zaman kavramını mı konuşalım )

Ali Eşlik 5 yıl

Yaratıcı evrenin dışında olmak zorunda. Evrenin İçindeki herşey esere aittir madde olarak.

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

"Yokluk diye bir şey yoktur." Bu mantıksız bir önerme. Yokluktan var olmak ise dışardan bir güç ister. Bu da Yaratıcıyı gösterir

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Ozaman bşraz zaman kavramına değinelim: Zaman içinde olayların geçtiği meydana geldiği gerçekleştiği bir olaydır.. Doğal varlığın temel varlık biçimi değişme yer değiştirme ilerleme.. Zaman hep iki değişik andan bir önce, bir öncekşnden bir sonrakine geçiş..

Ali Eşlik 5 yıl

Zamana olay diyemem o bir kanundur...

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Özür dilerim devam et lütfen

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Zaman kavrsmı grniş bir kavramdır.. Ayrı bir post a değerlendirebiliriz..

Ali Eşlik 5 yıl

Yo lütfen rica ederim kısa kestim. Konumuz bu değil

Ali Eşlik 5 yıl

Evrenin dışında ya bir evren daha varsa ve zincirleme evrenler mevcutsa bu sonsuza gider, tanrı dış mekanda ise o mekanın sınırları varsa tanrının büyüklüğü mekanın izin verdiği yere kadardır yok dış mekan sonsuza gidiyorsa- aslında burada bir sorunsal doğuyor mekan sınırları olan çevrili köşeli dairesel elips vb bir yerdir- tanrı ya sonsuzla eşdeğer yani her şey tanrıdır durumu meydana gelir. Tanrıyı zaman mekan dışına taşırsanız bir konuma yerleştirmiş olursunuz çünkü taşıma, aktarma, çıkma vb. Mekan değiştirmektir.

Özgür Yaygın 5 yıl

Ya ben yanlış anlıyorum ya da siz ... Yalçın Dorukoğlu Allah icin Yoktan varolmak olmaz... .. Konumuz tanrının yoktan varolması değil mi.. Geçmişten günümüze gelen sav bu değil mi 'yoktan varolma' şimdi siz yoktan varolmamıştır diyorsunuz

Ali Eşlik 5 yıl

Konu dağılda asıl konumuza dönelim!

Ali Eşlik 5 yıl

Yoktan var olma olursa bir var eden gerekir. Var edenin başlangıcı olamaz çünkü zamana mahkum demektir.

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

Mekan da zaman da birer kavramdır. Çok evren fikrine katılmıyorum. Varsa bile yaratıcı bunların dışında ve hepsine hakim olmak zorunda. Mekana mahkum olan yaratıklardır. Evren şekli ne olursa olsun bir şekli ve ömrü var. Bir güç onun da üstünde demekki.

Yalçın Dorukoğlu 5 yıl

DEMEK Kİ!!

Göksel EfeMete 5 yıl