Tanrı nasıl varolmuştur?

Arkadaşlar Tanrının varlığını savunanlara (müslüman, hristiyan, yahudi vs) postlar arasında sormama rağmen bir cevap alamadığımdan ayrı bir post açma gereği duydum.

Hayatta hiçbir şey tesadüf eseri olmamıştır. Herşey bir matematiksel kurallar sonucunda vs biri tarafından kurgulanmıştır. Ok tamam
Soru şu:

TANRI NASIL VAROLMUŞTUR??

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

İnsan bilmediği dilde düşünemez ve konuşamaz.
Var olmak, yok olmak, gelmek, gitmek hangi zaman kipinde olursa olsun, kati surette zaman kavramının dışına çıkamayacaktır. Çünkü insan zamanın oku içinde yaşayan bir varlıktır. Bu yüzden bırakın bir yaratıcıyı, zaman içinde hareket edebilecek bir varlık olsa onun durumunu kavrayabilmek için çok çok zotlanavaktır. Bazı filozof ve bilim insanlarının zaman paradoksları kurgulamasına rağmen bu paradoksların içinden çıkamaması bu yüzdendir.
Bunun üstüne yaratıcı kavramı yani zamanı da yaratan işin içine dahil olunca kavraması imkansıza yakınsıyor.
Zamanın içinde olmayan için öncesi ve sonrası yoktur. Var olması gerekmez ve yok olmaz. Onun için bizim doğrusal olarak bahsettiğimiz zaman kavramı tek boyutludur yani nokta şeklindedir.
Eğer münazara etmek istediğiniz nokta olursa iletirseniz sevinirim.
Ayrıca belirtmeliyim ki ilahi dinlerde artık yaratmıyor diye bir husus yoktur. Yaratıcının her anı yarattığına inanılır. Ki kuantumla uyum sağlamasının sebebi de budur.
Lütfen seviyesiz ve kinayeli yorumlar iletmeyin. Tartışmak değil alay etmek istiyorsanız başka birini bulabilirsiniz.
Saygılar.

Y

Evrenin sürekli genişliyor olması da yaratım sürecinin devamı mı?

Göksel EfeMete 5 yıl

Kainat yaratıldıktan sonra gerçekleşen her şeyin sebepler dairesinde olduğuna inanılır. O yüzden yaratıcının vasıflarından biri "sebeplerin sebebi"dir. Yani kuralları belli, bir düzen içinde doğup büyüyen evren kavramı sebeplerin birbirini takibi ile genişlemeye devam edebilir. Sadece kuantumda da belirtildiği üzere bir gözlemci olmadan tanecikten söz edilememesi durumu nedeniyle genişleyen evrenin an be an olduğu halinde kalmasının dahi yaratımın bir şekli olduğuna inanılır. Kusura bakmayın kopyalama yapmıyorum aklıma gelenleri toplamaya çalışıyorum ve t9'un azizliği dolayısıyla biraz yavaş yazıyorum.

Yalçın Timurtaş 5 yıl

Henişleyen evrenin an be an olduģu halinde kalması...???

Göksel EfeMete 5 yıl

Evren genişlemekte ve bu konuda ayet var araştırın derim

Hasan Sivridaşdan 5 yıl

Genişlediģini biliyoruz.. Ayet olsa da olmasa da. .

Göksel EfeMete 5 yıl

Olduğu halde kalmasından bahsetmiyorum. Her anın ayrı ayrı yaratılması bütün anların aynı halde olmadı gerekliliğini getirmiyor. Yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın. Film kareleri gibi düşünebilirsiniz. Her film karesinin tek tek var olması hepsinin aynı kare olmasını gerektirmiyor. Farklı kareler ayrı ayrı üretilip ard arda gelebiliyor. Benzetme yapmak istemiyordum ama biraz daha somutlaştırmak için örnek vermek durumunda kaldım.

Yalçın Timurtaş 5 yıl

Teşekkür ederim ama ikna olmadım.

Göksel EfeMete 5 yıl

Sizin nezlinizde tartışmanın taraflarına daha önce de ilettiğim bir husustan bahsetmek istiyorum. Nedense herkes soru sorarken, cevap verirken ve cevap üstüne soru sorarken hep fazlaca kapalı hem de nedense gergin. Verimli bir tartışma ortamı için bunu üzerimizden atmamız gerekiyor. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Ben naçizane elimden geldiğince kendi düşüncelerimi ifade etmeye çalıştım. Ki her zaman söylerim ben inandığını iddia eden biri için çoğu zaman kafir, inanmadığını söyleyen biri için çoğu zaman yobazımdır. Bunlar bu şekilde arada ve yalnız kalmış birinin kendi sorgulamaları sonucu teolojide şimdilik varabildiği noktalardır. Amacım ikna etmek değil fikrimi belirtmekti sadece. Saygılar.

Yalçın Timurtaş 5 yıl

Evrenin genişlediğini biliyorsunda bunu 1400 sene önce bir kitapta konu edilip açıklanması ilginizi çekmiyormu. göksel bey

Hasan Sivridaşdan 5 yıl

Bilimsel bulguları dinle harmanlama çabaları gibi geldi kusura bakma. Yine de çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık. .

Göksel EfeMete 5 yıl

O Cahit Sıtkı. .

Göksel EfeMete 5 yıl

Ben Göksel EfeMete..

Göksel EfeMete 5 yıl

Bir numara büyük verelim

Hasan Sivridaşdan 5 yıl

Dediğim gibi düşünceler şahsi düşüncelerim hayat yolunda edindiğim doğru olduğuna inandığım be varsa sentezleyip ortaya koyduğum bir fikir bu. Sizin de emeğinize sağlık. Teşekkürler.

Yalçın Timurtaş 5 yıl

Sayın Hasip bana trolleri hatırlatıyorsun.Bende bir harf hata yapabilirim..

Göksel EfeMete 5 yıl

Uzatmaya gerek yok yenismek gibi bir hevesimde yok siz sıktı dediniz bende bir numara büyük verelim dedim siz yinede biraz düşünün cozmolojik olarak yeni öğrendiğimiz bilgiler 1400 kitapta nasıl olabir

Hasan Sivridaşdan 5 yıl

Okuma zorluğunuz mu var. İki yorum geriye gidin..

Göksel EfeMete 5 yıl

Sıktı falan demedim. Ooof kimlerle tartışiyoruz...

Göksel EfeMete 5 yıl