Tanrı nasıl varolmuştur?

Arkadaşlar Tanrının varlığını savunanlara (müslüman, hristiyan, yahudi vs) postlar arasında sormama rağmen bir cevap alamadığımdan ayrı bir post açma gereği duydum.

Hayatta hiçbir şey tesadüf eseri olmamıştır. Herşey bir matematiksel kurallar sonucunda vs biri tarafından kurgulanmıştır. Ok tamam
Soru şu:

TANRI NASIL VAROLMUŞTUR??

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

ali öncelikle teşekkür ederim nezaketiniz ve sabırla dinlediğiniz için.
Şimdi sözüm meclisten dışarı;
Sanki bir bir halka halinde iyi veya kötü bir ahenk içinde duruyorduk da bir kahraman "bi dakka bi dakka bi dakka" diye gelip hepimizi bu şöyledir deyip sıkıntıdan kurtardı gibi olmadı mı sizce de?
Her neyse,
Daha önce duyduğunuz için size klişe gelebilir arkadaşlar ama anlatmaya çalıştığım şeyler size değil bir inanana anlattığımda "dinden çıktın, iman tazelemen lazım" dedirten şeyler.
Lütfen lütfen ve lütfen eğer yaratıcıyı sorgulamak istiyorsanız öncelikle kısaca da olsa kuantum teorisini, Einstein'ın izafiyet teorisini, Hawking'in uzay zaman varsayımlarını, birçok bilimadamının üzerinde emek harcadığı karadelik teorilerini araştırın.
Zaman ve sonsuzluk kavramları öyle bahsettiğiniz gibi kolay tanımlanabilir şeyler değil.
En basitinden tamam zaman varda başlangıcı ne zaman, sonsuzluk varsa sonsuzluktan sonrası nasıl olmuyor şeklinde mesnetsiz sorular dahi insanın aklını kurcalayabilir.
O yüzden lütfen cevap verirken biz biliyoruz zaten siz klişe şeyler söylüyorsunuz demeden önce ayaklarınız yere sağlam bassın biraz.
Ayrıca direk kavgaya girer gibi konuşacaksanız bu tartışma olmuyor, siz ben biliyorum sizi de döverim havasındasınız. İki taraf için de konuşuyorum.

Y