Tarih bilimi ve doğanın tanrısal gücü ele alınarak gelecek ile ilgili tahminler yapılabilir mi?

-Tartışma Konusu-

Geçmiş tarihteki yapıların incelenmesi, tarih bilimi ve doğanın tanrısal gücü ele alınarak gelecek ile ilgili tahminler yapılabilir mi?

Son zamanlarda ege ve akdeniz bölgesindeki tarihi yerler hakkında oradaki insanlarla konuşma fırsatı buldum ve hepsinin gördükleri yapılar ve yaşantısal tahminleri sonucu, aslında geçmiş insanlığın bizden cok cok ileride teknolojisinin cok ileride olduğunu ve doğanın kanunları, tanrının gücünü ele alarak insanlığın kendini yok ettiğine inanıyorlar. Doğanın galip gelip sürekli kendini resetlediğini söylüyorlar. Arkeoloji tarihi incelendiğinde ise ciddi anlamda hepimizin aklına -o zamanki imkanlarla bunlar nasıl oldu?- sorusu geliyor. Peki teknoloji yine bu sekilde bu hızla ilerlemeye devam ettiğinde belki insanlık ölümsüzlüğü bulduğunda. Belki diğer dünyalara varıldığında doğa geride kalanları buradaki insanlığı teknolojiyi tekrar yok edecek ve yine sıfırdan başlanacak mı?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Izafiyet te Albert Einstein anlattigi bu gibi bi kuram vardi ama ben simyacilarin ilerledigi yola inanmiyorum olumsuzluk olsaydi ne tati kalir yasamanin bir evrende yer sey son bulurken insan ne ki sonsuzlugu ongursun ama sizin ordaki yerlilerden aldiginiz anektodlar bir isik tarihci ve arkeloglar icin.

I