Tüm ibadetlerin yöntem ve ilkeleri kuran'da var mıdır?

com-8l4u9h1nn5hirmgj4cr4.jpg

TÜM İBADETLERİN YÖNTEM VE İLKELERİ KURAN'DA VARDIR

Geleneksel İslam inancına sahip kişiler Kuran’da namazın veya diğer ibadetlerin bildirilmediği nasıl uygulanacağının açıklanmadığını iddia etmektedirler. Oysa iddialar Kuran’ı anladığı dille temiz bir akılla okumamaktan ve Allah’ın sonsuz aklına tam olarak güvenmemekten kaynaklanmaktadır. Allah, tüm noksan sıfatlardan münezzehtir ve asla beşer tarafından tamamlanmaya muhtaç İlahi bir Kitap göndermemiştir.

Din beşeri müdahaleyi asla kabul etmeyecek şekilde gönderilmiştir. Din adına ihtiyaç duyacağımız tüm bilgiler ayrıntılarıyla Kuran’da mevcuttur. Aksini iddia etmek ise Kuran ayetlerini inkar etmek olacaktır. Önemli bir hususu da hatırmak isteriz; rivayet kültürü mensupları bir hadisin dahi inkarında dinden çıkılacağını ileri sürmektedirler. Oysa durum hiçte zannettikleri gibi değildir. Çünkü hadisler dini bir itikad zorunluluğu taşımamaktadır.

Müslüman Kuran’a tam teslim olana denir, bu teslimette ancak Kuran’ın tüm ayetlerine iman ile olur. Allah Kuran’da birçok ayetinde Kuran'ı: “ Noksansız”, “Korunmuş”, “Açıklanmış ve Detaylandırılmış”, “Dinin tek hüküm kaynağı” olarak ifade ederken, rivayet kültürü mensuplarının yüzlerce ayeti inkar etmesi, İslam dinine değil kendi kafalarında ki batıl dine iman ettikleri gerçeğini gözler önüne sermektedir.

Kuran apaçıktır ve din adına gerekli olan herşeyi Rabbimiz Kuran'da açıklamıştır. İbadet yöntemlerini Kuran'da bildirmiştir. Nitekim Rabbimiz ayette şu şekilde buyurmaktadır;

“Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (müslümanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin." (Bakara 128) Ayetten de açıkça anlaşldığı üzere ibadet yöntemlerini Allah bildirir sadece.

Rivayet kültürü mensuplarının bid’atlarını, Kuran açıkca bizlere bildirmiştir.

“Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler” (Ali-İmran suresi, 78)

İbadet yöntem ve ilkelerinin Kuran'da olmadığı iddası, ayette Rabbimizin bildirdiği konuma kendilerini sokan kişilerin yöntemidir. Allah bizleri böyle bir duruma düşmekten korusun, kalplerimize inşirah versin, Kuran'a tam teslim olup Kuran müslümanı olmayı nasip etsin İnşaAllah...

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Şu yukardaki maide 6 ile nisa 4 ü okur musunuz?

Z