Türklük diğer ırklara göre çok daha önce mi ortaya çıkmıştır?

Yaklaşık 400.000 yıllık insanlık tarihinde ( orrorinleri milat olarak alırsak ) 250.000 bin yıl kadar geriye gittim bende bula bula homo erectusu buldum. Şimdi geriye hiçbirşey bulamamismi oldum? Bu tur yazıların mantigi nedir acaba? Hangi troller tarafından bu tur yazilar oluşturulup sosyal medyada oradan oraya dolaşıyor anlamıyorum.

com-3txomcm4o3h24q2vneue.jpg
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
87
87 CEVAP

yanlış.
*türk*lük fransız ihtilalinden sonra başlar. Milliyetlerin çıkış tarihidir.
bundan önce *din* vardı canım.

T

KökTürk diye devlet var iken Fransız ihtilaline bağlamak

Berkay Geçkn 6 yıl

fransız ihtilalinden önce hiç kimse hiçbirisi hakkında *aa o alman* demezdi. türk müsün=müslüman avrupalı mısın=hıristiyan. Yunan/rum musun=ortodoks. İnsanlar kendilerini dinleriyle tanımlardı, millet kavramı sonradan ortaya çıkmıştır.

Tolga Suprunyuk 6 yıl

tolga bundan 2000 yil onceki Roma imparatorlugunu ve Roma vatandasligi kavramini bir arastirin derim. Çok yanlis dusunuyorsunuz.. ayrica Turkler epi topu 700 yildir musluman.. Ondan oncesinde de Turkluk ve milliyetcilik kavrami vardi. Fransiz ihtilali milliyetcilik kavraminin kesfedildigi bir olay degildir, sadece milliyetci akimlari tetiklemis ve basta osmanli olmak uzere imparatorluklarin parcalanmasina vesile olmustur..

Mete Enbek 6 yıl

ha yani osmanlı bünyesinde yüzyıllarca yaşayan yunanlar, fransız ihtilalinden önce *ya biz ayaklanmayalım hacı* diyip, ihtilalden sonra *yaw acaba ayaklanıp bağımsızlığımızı mı kazansak* mı dediler mesela?

Tolga Suprunyuk 6 yıl