Varşova'da Lazarski üniversitesi hakkında yorumlar

Merhaba arkadaşlar ben Varşova'da Lazarski Universitesinde okuyorum. Bilgi almak istediginiz konular varsa burayla veya okullarla ilgili, yardımcı olabilirim.

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Irkçılık konusu karanlıkta fili elleyip neye benzediğini bulmaya çalışmak gibidir. Denk gelen ırkçılık var der, denk gelmeyen ise yok buralar süper der. Ben Polonya medyasını bu konuda takip ediyorum. Polonya'da nasyonalist ve anti islamist organizasyonlar var ONR gibi, PDL gibi. Adamın hayattaki en büyük başarısı Polonyalı ana babadan doğmak olunca ona sarılıyor tabi. Görünüş bakımından fark arzediyorsanız esmer ten, başörtüsü vb. Gibi, biraz daha risk altında olabiliyorsunuz. Varşova gibi büyük bir şehirde bu risk daha az, küçük şehirlerde daha fazla oluyor. Wroclaw istisna. Büyük şehir olmasına rağmen ırkçılık orada çok. Poznan'da da biraz var. Benim tanıdıklarım Varşova Politeknika yurdunda sıkıntı yaşamışlardı. Olay kısmet Manyağına denk gelmemek lazım.

Elk olayında, şehirdeki kebapçıya birkaç defa holiganlar gelip çalışanları sözle taciz etmişler. Sonra olay günü dükkana torpil atıp 2 kolayı almış kaçmış 20 yaşındaki bir çocuk. Belli ki önceden şişmiş olan çalışanlar bıçağı alıp kovalamışlar elemanı ve çocuk orada ölmüş. ONR olayın üzerinden kar devşirmeye çalıştı epey. Yabancılar Polonyalı öldürdüler vs dediler. Sağ tandanslı sitelerde de böyle çıktı. Birkaç gün nefret patlaması yaşandı ama şu an ortalık sakin.

Geç saatlerde bilmediğiniz yerlerde tek gezmeyin. Girdiğiniz ortamlarda çok dikkat çekmeyin, ortamın uyumunu bozmayın. Gerisi ya nasip.

Ö