Yaşam sadece dünya da mı var?

''Uzaylılar yok'' diyen arkadaşlara bir sorum var, diyelim uzaylılar yok. Peki onca gezegen binlerce trilyonlarca hatta ve hatta kattrilyonlarca gezegen ne işe yarıyor? Dünyamıza yıldız olmak için mi? Ya da öylesine süslükler mi? O zaman uzay israf oluyor. Koskocaman evrende tek yaşam neden dünya'da olsun?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Gezegenlerin var oluşuna neden bir amaç yüklediniz ki?
Yaşamın dunyada var olmasi, evrendeki diğer gezegenlerin yasama elverişli olmama ihtimalini israf olarak yorumlayabilcegimiz anlamina gelmemeli bence.
Ayrica israf nedir ki, kime göre israf?
Evrenin bir bilinci mi var da, israftan söz edelim?

A

Bu bir anlamda doğada (evrende) homojen dağılımın gerekliliği gibidir. Ortaokul fizik dersinde bile verirlerdi. Madde veya maddenin oluşturduğu gazlar, sıvılar vs. Karıştırıldıklarında çok yoğun ortamdan az yoğun ortama doğru bir hareket eder ve ortamda homojenliği dengeleyinceye kadar devam eder. Evrenin ham maddeleri aynıdır. Bir gezegen yada yıldızda evrende var olan maddeler o gökk cisminin konumu ve pozisyonuna göre dagılım gösterir ve eşitlenme adına bir aktivite vardır hep. Evrende durağanlık izlenmez. Eh her durumda bir eşitlenme gayreti taşıyan evrende nasıl bir tek noktada sadece yaşam oluşmuş olabilir ki. Üstelik bizim kastettiğimiz yaşam 14-15 milyar yıllık kozmik evren yaşına kıyas sadece bir kac yuz milyon yıllık. İsraflık homojen olma gayretkeşliğinin aktivitesi soncu olmaması gereken bir durumdur

Mehmet Güç 6 yıl

Böyle bir iddiam yok

Ahmet Balpetek 6 yıl