Yobazlık nedir? sadece dindarlara özgü müdür?

Yobazlığın sadece dindarlıkla alakalı olmadığını benim gibi düşünenler var mı? Örnek: Laik insanın yobazlığı.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Ebru Fıdan cidden son yorumun da dahil kabul edilebilir bir yorum yapmadın. Öyle bir kavram olmadığı halde laiklikle yobazlığı yan yana koymaya çalıştın ama tutmadı. Yorumlarda özgür(laik değil) düşünen insanların yobazlığına dair en ufak bir emare yok. Kendince özgür düşünen insanları ķüçük düşürmeye çalıştın bu da yemedi. Evet laikliği insanlar belirli hayat tecrübeleri üzerinden geçerek din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiği, inanç özgürlüğünün bu fikirle teminat altına almak istediler ve bunu uyguladılar. Biz futbol taraftarı degiliz. İnsanlık için Akla, mantığa en uygun ne varsa onu sonuna kadar savunuruz. Savunmak fanatizm değildir. Daha iyi bir fikrin varsa buyur, ilan et, dinleyelim.

O

Yoo hayır laiklik çok güzel bir kavram. Yobazlık baya kötü ama.

Ebru Fıdan 6 yıl

Güzel. Bunu anladığınıza sevindim.

Onur Dağkaya 6 yıl

Biz güzellik peşinde değiliz yalnız, mantıklı ve insancıl olanın savunucusuyuz.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya ben tersini iddia etmedim zaten, güzellik peşinde de olsanız sorun yok, güzellik derken tabi bu da ayrı bir paylaşımda tartışılabilir.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan derdin laiklikle gibi algıladım.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya hayır o zaman farklı ifade ederdim, laiklik yobazlıktır olarak yazabilirdim. Sadece örnek verdim, bir insan bir şeye inanışa, kavrama yada yönetim şekline mensup olarak mükemmellik statüsüne ulaşmıyor hiç bir şeyin at gözlüğü iyi değil açısından. Saygılar.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan kimse mükemmel olmaya çalışmıyor akla, mantığa en yatkın ve insancıl olan fikir neyse o kabul ediliyor ve uygulanıyor.

Onur Dağkaya 6 yıl