Yobazlık nedir? sadece dindarlara özgü müdür?

Yobazlığın sadece dindarlıkla alakalı olmadığını benim gibi düşünenler var mı? Örnek: Laik insanın yobazlığı.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

İnsanlar değil devlet laik olur. İnsanlarda istediği şeye inanır ve ibadetini eder yada inanmaz hiçbirşeye ibadet etmez. Bu bakımdan söylemek istediğiniz şey sanırım inançsız yada Atatürkçü olduğunu söyleyen kişilerin yobazlığı. Onlardanda var, yok değil evet ama onları eleştirmek gerekir laikliği değil.

M

Laik devlet, Laik toplum, Laik insan, laiklik insanın yarattığı bir kavram, devlette insanlardan oluşan bir kurum ama evet sen söylediğimi anlamışsın zaten.

Ebru Fıdan 6 yıl

Ebru Fıdan hala ayni lakirdilar farkinda misin? Laikliği insanin dusundugunu, insanlarin buldugunu herkes biliyor zaten. Sizin ne demek istediginizi herkes anladı da, yanliş kelimeleri kullaniyorsunuz bunu siz anlamadiniz hala. Idrak edemiyorsunuz. Bu yuzden yuklendik size.

Onur Dağkaya 6 yıl

Once kavramin ne oldugunu ögrenin. Nerde kullanilmasi gerektigini, sonra tartişalim.

Onur Dağkaya 6 yıl

Onur Dağkaya sana kavramı bildiğimi ve beğendiğim bir kavram olduğunu söylemiştim başka yorumlar altında trollük rolünü üstlenmene gerek yok. Rahat ol.

Ebru Fıdan 6 yıl

Bu ülkede gerçek anlamda laikliğin yaşandığını ben zaten hatırlamıyorum. Eğer yaşansaydı zaten ne sizin deyiminizle dinci yobazlık nede laik yobazlığı kavramları olurdu. Hatta din adına parti kurulup siyaset bile yapılamazdı. Bu durumda, olmayan laiklik üzerinden kimi laik yobazlıkla suçlayabiliriz ki?

Metin Saran 6 yıl

ebru Kusura bakmayin da sizin begenilecek bir kavrM değil, ancak benimsenecek bir kavram. Ikincisi trollük degil, ayni yanlista devam ediyorsunuz. Ayni yanlista devam ediyorsunuz.. Ve ben başkasiyla yazisirken araya kaynayip yapan ve laf sokmaya çalişan sizsiniz.

Onur Dağkaya 6 yıl