Yunan mitolojisi ve sümer ilişkisi

Arkadaşlar benim zannettiğim kadarıyla Yunan tanrılarınıñ ciddi bir kısmı devşirilmiş Sümerli tanrısıdır. Siz ne düşünüyorsunuz?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Latin amerikadaki inançlar? Hâlâ inanan kesimler var ilkel dinlere oralarda

A

35 bin yil once türkler? Amerikaya ilk gecisM. Ö 13 14 binlerde. Bu tarihlerde türk kavramindan bahsedilemez. Arada on bin yildan fazla zaman var.

Uğur Kıroğlu 5 yıl

35 bin yıl önce, türk, tanrı hatta gök kelimesi bile yoktu büyük ihtimalle. Yapmayın arkadaslar. 35 bin yıl diyorsun türk diyorsun. İtalyanlarda aynı adamlardan geliyor. İskandinavlarda. orta asyadaki her canlı formuna türk demeyin lütfen. Orta asyadan oraya 35 bin yıl önce bir göç yok zaten. Yeni bir fosil var ama bizim bildiğimiz orta amerikalılar değil. Tabiki motifler var asyadan oraya geçen ama 35 bin yıl ve türk kelimelerini kenara koyalım. Şu ırkların ismi meselesi son 7 8 bin yıldır var zaten.

Reşat Demeli 5 yıl

O dönemlerde o bolgelerde yasayanlara türk dendigini hic duymadim. Ayni kokenden gelindi diye diger tüm dallara da türk denmesi anlamsız. Bu hepsi ayni kokenden diye ingiltereden hindistana kadar herkese ingiliz demek gibi bir şey.

Uğur Kıroğlu 5 yıl

30.35 bin yıl ?? Nasıl kanitladiniz merak ettim

Evrim Sabancılar 5 yıl

Kusura bakmayın ben beynimi kullanamıyorum. Çıkarım ne bileyim tahmin benim ilgi alanım değil.

Evrim Sabancılar 5 yıl

Ilk defa bunun dendigini duyuyorum. 35 bin yil once o bolgeden gecen insanlara turk denmesi anlamsız. Bugünkü herhangi bir ırka bunu demek anlamsız. 35 bini birakin 10 bin yil oncesi icin bile denemez. O zamandan buyana insan topluluklari çok fazla yer degistirmis karismis halde.

Uğur Kıroğlu 5 yıl

şöyle dusunun, bugün ortadogu ve anadoludaki roma kentlerine romalılar yaptı diyoruz. İtalyanlar demiyoruz. Cunku o zaman oyle bir kelime yok. Türk kelimesinin kaydı bukadar geriye gitmiyor. Herseye türk derseniz, gerçekten türk tarihi ile ilgili bir savı, savunmak durumunda kaldıgınızda dikkate alınmazsınız. Bugun balkanlara yayılan osmanlı devletine türk diyoruz. Orta asyada orhun yazıtları çin kaynaklarındna aldıgımız bilgilere göre bizim dilimizi konusan insanlara türk diyoruz. Onlarda kendilerine türk diyor. Öd tengri yaşar, kişi ogli kop olgeli törümiş. Bu türk dili. 35 bin yıl geriye gidemez ama bu. En çok mö 3 .4 yy a gider. 35 bin yıl önce daha ortada kavramsal devri yoktu belki insanlar magaraya öküz resmi cizmeye yeni baslamıstı.

Reşat Demeli 5 yıl

400 bin yıl evvel zenci Türk'ler Afrika'dan çıkıp dünyaya yayılmışlardır.

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Sinirlenmeye gerek yok o bölgede yaşadıkları için türk denmesini saçma bulduğumu söyledim. 30 bin yil once iberyada ispanyol neanderthaller yaşıyordu demek saçma geliyor mesela ama onlar da bugun o bolgede yasayanların atalari arasinda.

Uğur Kıroğlu 5 yıl

hunlara türkdür diyeni de gordum. Onu şöyle düzeltiyorum, huna türk diyemezsin, türkler hundur diyebilirsin. Hunların adı hala var, hungary de. Macaristanda. Hun ismi türk isminden once var. Ama 35 bin yıl önce daha insanların giysi giyip giymediği supheli. 35 bin yıl önce kopek ve at evcil değildi, tarım icad edilmemişti. 35 bin yıl önce henüz karadeniz de deniz yoktu. İtalya ile arnavutlugun arasında deniz yoktu. Yani çok ciddi bir fark bu. Bu arada, evet orta ve guney amerikada türkçe kelimeler var. Ala kuş köyü var. Değişik benzerlikler var. Bu kadar benzerlik, tüm slavlar, ingiliz fransızlar, portekiz ispanyollar arasında da var. Aborjinlerle iskandinavlar arasında da arasak benzer kelimeler çıkacaktır.

Reşat Demeli 5 yıl

O donemde turk kavrami olmasa da hunlara türk dedik diyelim. Onlara diyorsak onlardan oncekilere de demememiz için bir neden yok. Böyle böyle giderken o bölgeye komple türk diyoruz. Japonundan aztekliye finliye kadar. Onlarin hepsi turkse öncekileri de turk sayiyor muyuz? Mesela afrikadan cikan ilk insanlari ya da komple homo sapiens türk mü oluyor? Aradaki ayrım nerde yapılıyor ya da türk başka bir anlama mı geliyor? Orta asya civarinda yasayanlar turkse mogollar vs. Niye kendine türk demiyor? Bir bölgede şu anda yaşayan insanlara göre oncesinde orada yasamis olanlari isimlendireceksek hititler de mi türk?

Uğur Kıroğlu 5 yıl

Ben pek beynimi kullanmasam da ... Türk suan anladığımız gibi bir ırk ismi değil esasinda. Daha bilgili arkadaşlar varsa yalnisim varsa duzeltsin Türk kelime kökeni olarak uzun bir cümle tek Tanrıya inananlar gibi birsey. Tekrar araştırıp yıllar oldu çünkü bunu arastirmam kaynak gostericem birazdan. Buradan şu anlaşılmasın uğur 30 35 bin yılı savunmuyorum

Evrim Sabancılar 5 yıl

hunlar türklerden önce vardı. Hun kelimesi türk kelimesinden onceydi. Adetleride bizimkilerle benzer. Hunlardan bir gurup ayrılıp kendine türk demiş gibi. Diyelimki boyle değil. Ama hunlar daha once vardı. Romalıya italyan, selcukluya osmanlı demek gibi olur bu. Osmanlı aslında selcuklunun devamıdır dersen oturup tartısalım. Ama selcuklular aslında osmanlıdır dersen ozaman ters olur. Selcuklu zamanında osmanlı ismi yok ortada

Reşat Demeli 5 yıl

Arkadaşım Türk töreli demektir. Hunlar Türklerden ayrı bir kavim de değil. Maalesef bu yanlış anlayışlar bizim Oğuz milliyetçiliğimizden kaynaklanıyor.

Alper Tahran 5 yıl

türk töreli demek değildir. Hunlar türkler aynı kavim olabilir. Ama bu açıdan bakarsan içeri macarları bir kısım slavları fillandiyalıları bulgarları tatarları bir kısım italyalıları belçikalıları da alman gerekir. Soru şu, neden hunlar fin değilde türkdür? Cevap da şu? Hunlar fin yada türk değildir. Macarda değildir. Hunlar bu milletlerden once vardı. Biz sonra ortaya cıktık. Yani oglu babasına sen bendensin diyemez. Babası ogluna sen bendensin diyebilir. Kendine türk diyen türkdür. Hun diyen hundur. Adam kendine hun demiş. Beriki de türk demiş. Huna türk diyemezsiniz. Türke, macara, fillandıyalıya, kırımlıya bulgara, hun soyundan geliyorsun diyebilirsiniz belki. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum.

Reşat Demeli 5 yıl

aborjinlerinde töreleri var ozaman aborjinlerde türkdür. Hindistanda 300 yıl türkler hüküm sürmüş. Hintlilerde türkdür. Boyle bir mantık yok. Türkçe konusan türk etnik kokenindedir. Ural altay dillerinde konusanların da cogu hun kokenlidir. Bunun dısında bir genelleme mantıga aykırı olur.

Reşat Demeli 5 yıl

Osmanlı kendisine Osmanlı dedi diye Türklükten mi çıkıyor? O zaman bir Göktürkler bir de Türkiye Türk devleti. Mantıksız dediğin şey. Bu arada en çok kabul gören görüş türükten Türk olmasıdır. Bu da töreli demektir.

Alper Tahran 5 yıl

Kusura bakmayın cin kaynaklarında Türk-hun şeklinde geciyor

Evrim Sabancılar 5 yıl

Şu isimden bu kadar rahatsız olmayalım ya rica ediyorum. Türk'üz yahu işte. Hunlar da Türk. Hun soyu kurmadı mı Göktürkler'i? Attila da mı Türk değil? Rahatsız olmayın şu isimden.

Alper Tahran 5 yıl