Alevilik ve şiilik arasındaki farklar nelerdir?

Alevilik ve şiilik ilişkisi nedir? Farklari nelerdir?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Alevilik, ilk tek tanrıya inanmakla başlar, şiilik, arap halifesi ali soyunu takip edenlerdir... Zaman içnde alevilik, şiilikten yani Arap-emevi ahlifesi ali den etkilenmiş ve onun yanında pozisyon almıştır. Alevilikte aliden önce zerdüşlüğünde etkisi görülür. Son zamanlarda ise sünnilikten etkilendiği ve halka namazı gibi ritiüllere başvurdukları görülmektedir.

Ç

Emevi halifesi Ali mi? Dayı git bi tarih Alevilik falan öğren

Kıvanç Kallaş 5 yıl

kıvanç Peygamberin temellerini attığı dört halife sonunda emevi devleti adını almıiştır, Halifeler kimin halifesidir. Kuran denen kitapta bu devletin anayasasından başka bir şey değildir..

Çetin Guruba 5 yıl

Hazreti Ali kaçıncı halifedir

Kıvanç Kallaş 5 yıl

Kıvanç Kallaş 3.

Çetin Guruba 5 yıl

4

Kıvanç Kallaş 5 yıl

Kıvanç Kallaş doğru

Çetin Guruba 5 yıl

İmam Ali ile muaviye savaşır muaviye savaşta hile yapar sonra yine hile ile halifeliği alıp emevi devletini kurar ve babadan oğula gecirtir halifeliği sonra Hz. Ali zehirli hançer ile öldürülür Hz. Hasanın eşini yezid kandırıp zehirletir Hz. Hüseyini ise yezid kerbelada kadınların ve çocuklarında bulunduğu kervanıyla beraber katleder

Kıvanç Kallaş 5 yıl

Biz Aleviler ve Şii'ler Gadir Humda Hz. Muhammedin Hz. Aliye kendisinden sonra velilik verdiğine inanırız daha sonra Hz. Muhammed vefat edince diğerleri iktidar savaşına koşarken ehlibeyt Hz. Muhammedi defneder

Kıvanç Kallaş 5 yıl

Hayatimda Alevilik hakkinda bu kadar sacma bir tespit okumamistim. Bravo yani. 7 nesli Alevi olan biri olarak beni güldürdünüz. Yaa Allahaskina bilmiyorsaniz gidin okuyun. Her salataya maydonuz olma zorunlulugunuz yok.

Akin Ertaş 5 yıl

Alevilik ile siilik ayni seydir. Aliye taraf olma anlamina gelir ki, Arapca Sii taraftar demektir. Aliye taraftar(sii) olan Müslüman Türkler Türkce gramere daha uygun olan Alevi deyimini kullanmislardir. Türklük temelli oldugu icin de Türklerin Ortaasya'dan getirdigi Şaman gelenekler Alevilikte kendini korumustur. Ama bu gekleneklerin hicbirisi islamin ana kitabi Kuran ile celismez. Aleviler Eline, diline, beline ögretisini Kuran'in ve Islamin temeli ve özeti olarak görürler ve ona inanirlar. Ali ezilen tarafta oldugu icin Ali'ye taraftirlar. O kadar.

Akin Ertaş 5 yıl