Ateist olduğunu ailene söyledin mi, söylediğinde ne tepki aldın?

Ailenizle dini görüşünüzü paylaşıyor musunuz? Eğer dinsizseniz, dinsiz olduğunuzu belirttiğinizde ne tepki aldınız?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
75
75 CEVAP

Eşimle kavga edip baba evine gittiğimde güya benimle konuşmaya gelen eşim, orada babama söyledi annem de babam da aslında daha önce duymuşlardı, biliyorlardı ama o akşam herkes oscarlık oyunlar sergilediler. Kayınvalidem de bilmesine rağmen "ne ne ne, o nedir ya, aaaaaaa" diye tepki verince babam da üstüne coşup beni evlatlıktan reddetti, "benim ateist evladım yok, malımı mülkümü diğer çocuklarımın üstüne yapacağım sana bir kuruş düşerse haram olsun. Artık bu evde kalacaksan da bir sığıntı gibi kalırsın, benim evimde sana yer de yok" dedi.

Z

Sonuç ?

Kerem Byzgl 6 yıl

karşılarındakine biz çok dindarız gösterişiyle hava atma maksatlı söylemiş baban. Evinde kalsan sığıntı gibi davranmaz tabiki ama ağır olmuş söylediği. Şuan eşinlemisin?

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

kusura bakma ama, eşin adam değilmiş

Ergün Zambakçi 6 yıl

Babamla zaten 2009 yılından beri konuşmuyorduk, aynı evdeyken de konuşmuyorduk. Evlendim, kötü şeyler yaşadım ayrılmak için gittiğimde annem babama anlatmış ve babam bana hak verdiği için benimle konuşmaya başlamıştı. 1 haftalık barışmış olduk. Geldiler onu da bozup gittiler. Sonuç olarak bir süre daha babamın deyimiyle "sığıntı olarak" orada kaldım. Sonrasında kocam yalnız gelerek benimle konuşup özür diledi, "tekrar deneyelim, düzelmezsem o zaman oturur, konuşur, ayrılırız" dedi. Sonuç olarak gururumu ezip geri döndüm eve 2 aydır kocamın yanındayım. Döndüğümde de ev sanki benim evim değildi. Kayınvalidem eşyalarımın hepsini karıştırmış bir çoğunu toplamış başka yerlere koymuştu. Gördüğüm her şeyi kırıp döktüm. Ufak bir kriz geçirdim. Şimdi 2 aydır ilaç kullanıyorum. İş arıyorum bir yandan. Döndüğüme hem pişmanım hem değilim. Değişen hiç bir şey olmadı. Dün evlilik yıldönümümüzdü. Ağlayarak ve ayrı odalarda kalarak yaptık kapanışı.

Zeynep Özturan 6 yıl

erkekler böyle ikili ilişkilerde çok ayrıntı düşünemiyor. Ben böyle söyliyimde öfkemden dolayı gerisi önemli değil diye haykırmış o lafı. Ortalığı eşin karıştırmış başta. Ama seviyorsun eşini belliki yoksa katlanamazdın sanırım. Zamana bırakıp iş bulup sonra karar vericeksin galiba. İnsanlarda o zaman içinde sana saygılı olmayı öğrenemezlerse yapıcak birşey kalmıyor. Bende biraz senin durumundayım eşimi ailesi yüzünden her an harcayabilirim. zor karar. Umarım iş bulabilirsin

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

kayınvalidenin dinsiz olduğunu bilmesinede çok şaşırdım. Kaynana bu böyle şeyleri bilmemeli )

Burcu Harmanbaşı 6 yıl

Henüz kayınvalideyle tanışmadan önce kocam olacak müzevir herkese anlatmıştı zaten. Ben kimseye söylemedim.

Zeynep Özturan 6 yıl