Ateistler, ölümden sonraki hiçlik sizi korkutmuyor mu

Peki ya öldükten sonra? Bir hiç olmak? Daha doğrusu olamamanın bile var olmamış olması. Biraz korkuyorum. Ya sen?
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Hiç olduğunda, hiç olacağının önemi olmayacağı için korkutucu değil. Ölümün olmaması beni korkuturdu.

F

Bilmiyorum ya. Genede unutulmak, hiç olmak istemem

Onur Başgan 5 yıl

Sanata yönelmelisin o halde.

Fırat Akyaz 5 yıl

Yada bilime

Onur Başgan 5 yıl

Ekleyecektim, ekmek arası alırken sen halletmişsin o işi. 2013 de Albert Camus'nün 100.doğum günü adına düzenlenen bir partide bulunmuştum.

Fırat Akyaz 5 yıl

illa anlatmanı isteyim mi yoksa biraz anlatıcak mısın

Onur Başgan 5 yıl

Öldükten sonra hiç olacağına inanıyorsan bilim sanat yapıp sen öldükten sonra hatırlanmaya çalışmanın bi manası yok zira ne seni andıklarını göreceksin ne bileceksin haberin bile olmayacak. Yani öldükten sonra hiçliğe inananların asıl yapması gereken dünyada iken hayatını yaşamak. Öldükten sonra hatırlanmaya çalışmak değil.

Ömer Anonim 5 yıl

Ayrıca yaşamak derken fazla emek harcamamak ve yorulmamak lazım çünkü ölünce bütün emeklerini kaybedeceksin. Kendi yararınıza olmadığı sürece başka canlılara yardım etmeyin insan da dahil. Bunlar insanlık felsefesine çok aykırı gelse de hiçliğe inananların yapması gereken en mantıklı şey budur. Ama işinize gelecek ve bi bakıma karda olacağınız her şeyi yapabilirsiniz.

Ömer Anonim 5 yıl

bilim sanat sadece hatirlanmak icin yapilmaz ki. Keyif aldigin icin de sanat icraa edersin. Evet oldugumuzde yokolucaz bi kiymeti kalmicak. Ama yasarken huzur veriyorsa sanat icraa edilir.

Emrah Tekece 5 yıl

Tabi ona katılıyorum zaten yazdım "işinize gelecek ( size zevk verecek) ve bi bakıma karda olacağınız her şeyi yapabilirsiniz. )

Ömer Anonim 5 yıl