Ateistler vicdanları olduğuna inanır mı?

Ateistler vicdanları olduğuna inanır mı?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
51
51 CEVAP

Ateist ile musrik kavramini ayirt edemeyen muslumanlar daha hiic bi seyyy anlamis degiller.. Gidip dini Allahi kullanan ortak kosanlari gormezlerdeee iste boyle muslumanin en iyi goruneni bile yobazlik icindedir..

G

İllaki herşeyi dindar ateist çatışmasına çevirmeden yorum yapamıyorsunuz?

Hasiyne Durhan 6 yıl

Ateistler müşriktir. Kainatın tasarım ve işleyişini doğa dedikleri yaratıklar topluluğuna yükleyerek Allah'a şirk ortak koşmuş olurlar

Ahmet Kilicarslan 6 yıl

Bilim doğayı şöyle tanımlar: Yeryüzündeki canlı-cansız herşey. Doğanın tanımı bu. Cansızlar bir şey üretemez bilim yapamaz medeniyet kuramazlar. Harvanlar ise beyinlerine yüklenmiş içgüdüleriyle hareket ederler. Yapabilecekleri sınırlıdır. Doğanın akıl ve tasarım sahibi biricik varlığı insandır. İnsanda içgüdüye ek olarak akıl ve irade(bir şeyi yapım yapmamayı tercih edebilme kabiliyeti)verilmiştir. Düşünme aklını kullanma yorum yapma bunun sonucunda birtım yargılara varma ve inanma kabiliyeti verilmiştir. Örneğin yer çekim kanununun nasıl işlediğini anlamaya çalışma veya atmosfer ve hava olmadan insanın yaşayamayacağını kavrayabilir. Bunları kendisine önceden verilmiş bağışlanmış akılla bilir. Yoksa aklını o yaratmış değildir. Örneğin özürlü ve geri zekalı doğmuş olsa bunları düşünemezdim. İite tasarım yapma kaim koyma akı ve irade yetisi gibi yetenekleri olmayan cansızlar, bitkiler, hayvanlar doğayı oluşturuyor. Doğa tertemiz yaratılmıştır. Ancak insanın kirli eli onu bozuyor. Doğa bir resimdir ressam değildir, kanundur, kanun koyucu değildir, yaratıktır, yaratıcı değildir. Sanattır, sanatkar değildir. Sanatkarlık ve yaratıcılığı doğadan zannetmek Allah'ın işini doğaya yüklemek körlük, akılsızlık ve müşrikliktir.

Ahmet Kilicarslan 6 yıl