Ateizm ne kazandırır?

Ateizm ne kazandırır?
Kişiye?
Topluma?
Ve insanlığa?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
188
188 CEVAP

Ateistler elbet herseyi daha iyi biliyor demiyorum. Ama araştırıcıdır diyorum Dinci ise kendine dayatilan "bilgiye" uyar, itat etme alışkanliği vardir

H

İşte kelli felli, son derece zeki, araştırmacı, çok değerli İslam alimlerini tanımadığın için böyle diyorsun. Şimdiki Müslümanlara bakıp "din bu" diyorsun. Halbuki Nazım'dan sonra da solcular onun gibi bir şair çıkartamamışlardır, onların bu haline bakıp "işte sol bu" mu diyelim? Geçmişin üstüne sünger mi çekelim? Yok mu sayalım ?

Gökhan Güdeş 5 yıl

Ne alaka nice Nazimlar yetişti bu memlekette ve yetişiyor. Tabi islam alimlerden firsat bulmadiysaniz onlari da tanimaya demekki

Hülya Akbayrak 5 yıl

Hani kim mesela? Ben Nazımcıyımdır, "ille de Nazım Nazım" derim ama bırakın onu geçen, aşan birini yanına bile yaklaşabilen var mı ?

Gökhan Güdeş 5 yıl

Ülkenin, farklı şehirleriydik.. Ben sürgünyeri.. Sen başkent.. İlk isyan hep sende başlardı.. Cezasını… çekmek hep bana kalırdı.. Beğendiniz mi Gökhan Güdeş bey

Hülya Akbayrak 5 yıl

"Henüz vakit varken, gülüm Paris yanıp yıkılmadan, henüz vakit varken, gülüm, yüreğim dalındayken henüz..." Şimdi bu şiirle sizin paylaştığınız şiir bir mi? Bu şiir varken nasıl beğeneyim sizinkini? Nasıl kıyaslayayım? Nazım'ı mezarında ters döndürürüm valla... Kusura bakmayın.. )

Gökhan Güdeş 5 yıl

Kusura bakmam zira her şiir her insanda farkli duygular uyandirir.."renkler' olmazsa hayat ne sikici olurdu degil mi? Peki konumuza dönersek.. Din buna izin veriyor mu? Tartißma, fikrinizi söyleme, itraz hakiniz varmidir? Yani renkli olmaya hakiniz var midir ?

Hülya Akbayrak 5 yıl

Din konusunda hemen hemen her söylediğinize katılırım. Yalnız posttaki konu ; "Ateizm ne kazandırır? Kişiye? Topluma? Ve insanlığa?".

Gökhan Güdeş 5 yıl

Yani dinin eksiği ateizmin fazlası değildir. Dinin eksisi ateizmin artısı değildir. Dinin başarısızlığını da ateizmin hanesine başarı olarak yazamayız.

Gökhan Güdeş 5 yıl

Benim düşünceme göre evet dininin eksisi ateizmin artisidir gökhan bey. Çünkü birdefa cehenem korkusu icin veya cennet vaadi için degil, insanlik için yapmiş oluyorsunuz her ne yapiyorsaniz kendi faydasi ise bireyin kendine olan saygisidir

Hülya Akbayrak 5 yıl

Ne yapıyor işte ateizm, ne öneriyor hani o Nazım'ın şiirinde de geçen "büyük insanlık" için? Uşaklık düzeninin kaldırılmasını mı öneriyor? Çocuk sömürüsünün bertaraf edilmesini mi dillendiriyor? İş süresinin kısaltılmasını mı bayrağına yazmış, bayraklaştırmış? Hayır, ateizm sadece bir şeyleri reddediyor. Olduğundan fazla anlamlar yüklemeyelim bence ateizme. Hem ateizmin omuzları zayıf gelebilir bu yüke. Bırakalım ateizm felsefik bir görüş, bir akım olarak kalsın.

Gökhan Güdeş 5 yıl

Öyle tabi katliyorum bu konuda söylediklerinize, sonuçta ateizm siyasi görüş deģilkki bu dediklerinizi barindirsin

Hülya Akbayrak 5 yıl

Ama din bir engel teşkil ediyor mu toplumun gelişmesine? özelIKLEDE SIYASETTE ALET EDILDIĢINDE? Evet ediyor, günümüzde de görüyor yaşiyoruz bunu.

Hülya Akbayrak 5 yıl

Neyse geç oldu, musadenizle gökhan bey iyi geceler..

Hülya Akbayrak 5 yıl

"Bırakalım Kuran bir din kitabı olarak kalsın, Bırakalım Kuran bir öğüt kitabı olarak kalsın, Bırakalım Kuran bir masal kitabı olarak kalsın" desem daha erken katılırdın söylediklerime ama olsun, geç olsun güç olmasın... )

Gökhan Güdeş 5 yıl

Sizin de geceniz iyi olsun... )

Gökhan Güdeş 5 yıl