Ateizm ne kazandırır?

Ateizm ne kazandırır?
Kişiye?
Topluma?
Ve insanlığa?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
188
188 CEVAP

Avrupa'da demokrasi mi var diktatörlük mü? Bakalım. Mesela Fransa'ya bakalım. Yalnız Kongo ile, Cezayir ile Senegal ile birlikte bakalım. Yoksa hakkaten de demokrasi var sanabilirsiniz Fransa'da. Avrupa'da en uzun ortalama insan ömrü Fransa'da. Ama bunu Senegal'de her 10 çocuktan 7 sinin ölü doğmasına borçlular. Yani Senegal'de her 10 çocuktan 7 si ölü doğduğu için Fransızlar uzun ömürlü yaşıyorlar. Ve kapitalizmin girip çıkmadığı delik, gezegen yok. Yani Avrupalı devletler diğer ülkeleri sömürüp oradan aldıklarını sosyal devlet adı altında kırıntı diye kendi milletlerine dağıtıyorlar. Marks'ın 150 yıl önce dediği gibi sizce de "haddinden fazla medeniyet" yok mu ?

Kaldı ki bilim, ahlak, sanat, hak, hukuk, insanlık konularının ateizmle, materyalizmle ne ilgisi var? Bir ülkede nüfusun çoğunluğunu ateistler yahut materyalistler oluşturuyor diye o ülke ateizmle yahut materyalizmle mi yönetiliyor? Ateizm, materyalizm bir yönetim biçimi değil ki... Lütfen olduğundan fazla değerler yüklemeyelim ateizme. Övünülecek başka değerlerimiz olmadığı için ateizme, materyalizme gereğinden fazla anlamlar yüklüyoruz.

Bırakalım ateizm felsefik bir görüş olarak kalsın.
Bırakalım materyalizm felsefik bir görüş olarak kalsın.

G

Afrika'daki sömürge ülkerinden her yıl Fransa'ya gelen haraç parasının tutarı 350 milyar dolar. 25 ülkenin kralını bir telefonla Fransa belirliyor. 30-40 kadar Afrika ülkesinde resmî dil Fransa.

C Ali Terzioglu 5 yıl