Ateizmin kısır döngüsü?

com-fphba6wbmdzkfmpkjyn9.jpg
Ateizmin kısır döngüsü?
İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Dawkins ateist değil. Dawkins'in inkar ettiği Tevrat/İncil ve Kuran'ın tanrısıdir.

Dawkins çok tanrılı inanç sistemi olan Kabala eksenli Ain Soph ilahına inanır tapınır. Bu yanlış biliniyor Dawkins özenticiklerine duyurulur.

S

Fantezik komplo teorileri.

Orhan Vergili 6 yıl

Ben komplo değil, daim hak ve hakikati söylerim.

Saffet Snider 6 yıl

evet zaten ben çok tanrılıyım diyor ya kendisi. Kabala kabala diye bağırıyor her yerde

Yasemin Incegöz 6 yıl

Kabala = Tasavvuf zaten. Yani Dawkins 7 kapıdan geçmek için Mürşidini arıyor.

Orhan Vergili 6 yıl

orhan evet kaldı ki, kabbala çok tanrılı değildir, bir Tanrıya inanır. Yani yaratıcı Kainatta yarattığı herşeyi insanda yaratmış olarak kabul edilir. Alt ve Üst boyut gibi kalıplarda düşünürler. Makrokosmos, Mikrokosmos. Yani Dawkins, tek tanrıcı bir tasavvufcuymuş. Bunları okusa kendisi çok eğlenir sanırım ..

Yasemin Incegöz 6 yıl

saffet bey alın size Nag Hammadi metinlerinde Samael : (Şinasi Gündüz'ün makalesinden ) - Adem'in Vahyi'nde iki üstün varlık dikkati çekmektedir. Bunların ilki "ezeli: Ve ebedi olan yüce Tanrı diye bahsedilen üstün güçtür.° aynı zamanda"gerçekliğin Tanrısı" olarak da isimlendirilir. Bu güç yeryüzüne düşüşleri öncesi Adem ve Havva'ya kutsal bilgiyi veren ve daha sonra bu bilgiyi Şifi'n nesline aktarandır. Kalplerinde kutsal bilgiyi taşıyan insanları (gnostikleri) ateş felaketinden melekler vasıtasıyla kurtaran ve onların nihai kurtuluşa kavuşmaları için ilahi elçiyi gönderen de odur. Bunun yanısıra metinde sık sık ''yaratan Tann" diye bahsedilen ikinci güç ise Demiurg Saklas'lır. Saklas(Samael) Adem ile Havva'yı yaratan Tanndır. 0, yüce Tanrıdan kutsal bilgiyi almaları nedeniyle kendisinden üstün durumda olan Adem ve Havva'yı kıskanan ve bu sebeple onların kendi hakimiyetinde olan yeryüzüne düşmelerine neden olan bir varlık şeklinde tasavvur edilir. Saklas aynı zamanda Adem'le Havva'nın ölümsüzlükten kurtuluşlarını engellemeye çalışan bir varlık olarak da nitelenir. Saklas Adem'in Vahyi'nden başka Nag Hammadi metinlerinden John'un Gizli Kitabı ve Arehonların Tabiatı'nda da geçmektedir33. Her iki metinde de "aptal" anlamına gelen Saklas'ın, düşmüş güçlerden Yaltabaoth'un bir diğer ismi olduğu belirtilir. John'un Gizli Kitabı'nda Saklas, gözleri alevii ateş gibi yanan arslan yüzlü bir yılan şeklinde tasvir edilir ve onunla. İlgili şu ifadelere yer verilir: "... Zayıf olan bu archonun üç ismi vardır. Birind ismi Yaltabaoth, ikincisi Saklas ve üçüncüsü ise Samael'dir. O kendisindeki gururla Tann'ya karşı kibirlidir. Bu nedenle o şöyle dedi; 'Ben Tannyım ve benden başka bir diğer Tann yok'''

Orhan Vergili 6 yıl

Dawkins Şamael'e tapınır. Asıl Ain soph'dur. Şamael tanrılardan bir tanrıdır. Ve Havva'dan çoçuğu vardır çoçuğu Kabil'dir. Kabil ırk olarak Adem'in oğlu Habil'den üstündür. Tüm Habil soyu ölmeli Tanrı soyu devam etmeli. Onlara göre. Tşk buldukça at lütfen.

Saffet Snider 6 yıl

herhangi bir demeci veya yazisi varsa dawkinsin iddia ettiginiz konuda paylasirsaniz daha inndirici olur

Halil İnci 6 yıl

Saffet Snider Adem'in Vahyi'ne göre Şit soyu yaşamalı.

Orhan Vergili 6 yıl

Kalabalcılara göre habil soyu yaşamalı üstün tanrının ırkıdır. Darwin ateist değildi Kabalacıydı, Dawkins'de ateist değil. Tevrat İncil Kuran'ın belirtmiş olduğu Tanrı'ya karşılar sadece. Hepsi rol. Uzaylı fenomeni hep bunların uydurmaları. İnançları öyle diyor çünkü. Günümüzde ki Ateistlerde zavallılar kanıyor bunlara. Tanrı inancını yok edip boşalmış beyinlere Çok tanrılı Kabala inanç sistemini yerleştirme oyunları bunlar. Saf ateistler. Üstelik ateistleri kendini akıllı sandırıp kandırarak yapıyorlar bunu. Zavallılar. https://m.youtube.com/watch?v=Zdzurh_aTpM

Saffet Snider 6 yıl

Az araştırın hak ve hakikati bulacaksınız.

Saffet Snider 6 yıl

Acilen biyoloji okumanız gerek.

Orhan Vergili 6 yıl

Peki Kuran Adem'in iki oğlunun doğru haberi derken neyi vurgulamıştı?

Saffet Snider 6 yıl

Biyolojide de iyiyimdir :))

Saffet Snider 6 yıl

Saffet Snider Bu kıssa eskilerin masalları değil diyor. Bazıları masal diyormuş ya. Ki masal bu arada.

Orhan Vergili 6 yıl

Kuzgun neyi temsil eder niye Karga (kuzgun) der ayet belirtir. Bunların hepsi ince şahane detaylar. Konumuz dışı ama. Şuan günümüz dünyasında fitnenin başı bunlardır. Ateistlerin özenti aklını başına alması dileğiyle. Ötesini anlatsak ta anlamazlar zaten.

Saffet Snider 6 yıl

Saffet Snider Kuzgun karga falan bunlar hahamların masalları. Sanırım Genesis Rabba'da geçiyor .

Orhan Vergili 6 yıl

Hani bunlar yenilmesi yasak olan koşer olmayan hayvanlar ya.

Orhan Vergili 6 yıl

O bakımdan Kabil onlardan gömmeyi öğreniyor olabilir.

Orhan Vergili 6 yıl