Baş dönmesi neden olur?

Baş dönmesi neden olur?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Kulak dan olabilir.

N

evet kulakta sorun var tehlıkesı olurmukı

Hatice Karayazlı 6 yıl

Olur baktırmak gerek derhal kbb ye

Nevzat Rubra 6 yıl

tskler

Hatice Karayazlı 6 yıl

Mutlak kbb a kontrole ... Vertıgo olabılır..

Canalp Ridvan 6 yıl

Kulak sıvısıyla alakalı, kulak iltihabı, sinüzitten kaynaklı da olabiliyor. Tansiyondan, kansızlığa bağlı, ani korkuya, heyecana bağlı, beyinsel vs... Hepsi başdönmesi yapabilir. Çok ilginç ki misal yoğurt suyu yararlı diye asla dökmem ve içerim. Ne zaman da yoğurt suyu içsem baş dönmesi yapar. Böyle de bir sürü sebebi var. Sürekli olursa dr görünün bence...

S

tskler

H

vertigo olabilir

K

Vertigo veya tansiyon

A

Vertigo kolesterol da baş dönmesi yapar

G

Basdonmesi bende de var kbb gittim kulakta birşey cikmadi defalarca kez mr çekildim bic bi bulgu olmadi ve stres kaynaklı oldugunu soylediler bana yani bi çok sebebi olabilir vertigo stres tansiyon b12 eksikligi vs vs en iyi teşhisi doktorunuz koyabilir burdan care aramayin

G

ben geçen hafta bu hastalığa yakalandım. Doktora gittim sen faranjit olmuşsun dedi. Geniz akıntısı vardı bende üşütmüştüm. Zannediyorum iç kulaktaki denge organına baskı yaptı kulağımda basınç hissediyordum. Bu da dengeyi bozup baş dönmesi bulantı ve kusmaya neden olur. X

İ

Cok gecmis olsun bas donmesinin cok nedeni vardir tansiyon seker olabilir kulaklarda rahatsizlik olabilir

M

sagolun

H

Boyun duzlesmesindende baş dönmesi oluyor

S

Vertigo

A

Bas donmesi=vertigo

Demo Sahil 6 yıl

Vertigo farkli bi hastalik degilmis gecen gun noroloji doktoru soyledi. Bas donmesi demekmis

Demo Sahil 6 yıl

ılgınızden dolayı tskl

H

Ben kal damar cerrahina gittim dediği ş u kansızlık dan oluyo butun hastaliklar

H

ben sureklı gıdıyom ama neden oldugu bılınmıyor rabbıme sokayet olmasın seker tansyon bel boyun fıtıgı sınır dıkışması karışık oldugu için anlayamadılar

H

Endokrin bigit kanina baktir

H

tskler

H

Evet kıristallerden olabilir

Y

Meniere diye bir hastalık var KUlak burun boğaz doktarına görünmenizi tavsiye edebilirim geçmiş olsun

N

Sinirsel olabilir

V

Orta kulakta sorun olabilir(vertiko) tansiyon veya boyun fıtığı olabilşr

S

Tansiyon düşükse

K

Vertigo olabilir.. Kbb gidin

H

Boyun düzleşmesi veya fıtık olabilir

G

Ya psikolojik ya kulakta vertigo.

N

Kulak tan vertigoda olabilir kulak kıristalları oynamış olabilir

H

genelde tansiyondan

M

Meniere olabilir

N

KBB doktoruna gidin. Geçmiş olsunBaşını yataktan aşağı yavasca sarkıtıp bekle yavasca geri kalk. Vakit buldukca yap, kristal oynadıysa faydalanırsın

H

Mevsim geçişi vertigo kısacası orta kulak kristaller yerinden cikmasi
Anı hareketler yasak tekrardan tetikler

M

hepınıze ılgınızden dolayı teşekkür ederim

H

Esimdede var bu sıkıntı eksersiz hareket şekilli kağıdı bulursam paylasirim Çok faydaLı bir eksersiz

Metin Kerman 6 yıl

Tansiyon boyun fıtıgı olabilir geçmiş olsun

G

Kolesterol

M

Safra

M

vertigo

B

Kirstallardan olur

F

Kulak la ilgilu tansiyonla ilgili boyunda sinir sıkısmasi etken.

N

Egzersiz yapin duzenli...

M

spormu

H

Evet

Mustafa Handan 6 yıl

Duzenli spor yapin iyi gelecektir

Mustafa Handan 6 yıl

kristaller oynadi ise kbb sami beklen ure dr harika

Z

nerde

Hatice Karayazlı 6 yıl

Orta kulak iltihabindan ve beyinden olabilir doktora gidin mutlaka

N

Uykusuzluk ve sitres te tetikleyebilir.

F

Orta kulak dengesizliğinden klv drina gidin ilerlemeden

E

Denge bozukluğu ile kendini gösteren vertigo, her yaşta görülebilen, tedavi edilmediğinde hastayı yataktan kalkamaz hale düşüren bir rahatsızlık. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Bıkıcı, bu rahatsızlığın toplumda çok sık görüldüğünü belirtti.

Vertigonun, ciddiye alınıp tedavi edilmediği takdirde, iş ve sosyal yaşamı durma noktasına getirebileceğini ifade eden Bıkıcı, Vertigoya neden olan hastalıkların kulak çınlaması, bulantı, kusma, terleme, görme bozukluğu, işitme kaybı, bir enfeksiyon hastalığa bağlı ise ateş, halsizlik gibi enfeksiyonları olduğunu belirtti.


VERTİGO NEDENLERİ NELERDİR?


Bıkıcı, vertigoya sebep olabilecek hastalıkları şöyle sıraladı:


Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV): Baş dönmesinin en sık sebeplerindendir. İç kulağın içinde yer alan yarım daire kanallarında yerleşik böbrek taşı benzeri kristallerle açıklanır. Sıklıkla aniden ortaya çıkar. Baş pozisyonundan olumsuz etkilenir ve özgün manevralarla kısa sürede düzeltilebilir.


Meniere Hastalığı: İç kulakta yer alan yarım daire kanallarındaki sıvıda istenmeyen bir atışa bağlı olarak görülen baş dönmesi, kulak çınlaması ve giderek belirginleşen işitme azlığı ile seyreder. Bu durum Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından takip edilir.


Vestibüler Nörit (Denge sinirinin mikrobik olmayan iltihabı): Genellikle mevsim geçişlerinde görülen, bazı virüslerle ilişkisi olduğu düşünülen, düşük şiddetli, ancak uzamış vertigo atağı ile seyreder. Nöroloji uzmanları tarafından takip edilir.


Beyincik etkilenmesine bağlı baş dönmesi (Serebellar Vertigo): Beyinciği besleyen damarlarda aniden ortaya çıkan tıkanıklık veya beyincikte aniden ortaya çıkan kanamayla seyreden bir tablodur. Sıklıkla damar sertliği veya hipertansiyonu olan yaşlı hastalarda görülür. Hastalarda ani başlayan baş dönmesinin yanı sıra yürüme bozukluğu, mesafe algısında bozukluk, baş ağrısı, bulantı ve kusma görülür. Acilen nöroşirürji uzmanına başvurmayı gerektiren ve hayati tehlikesi olan bir durumdur.


Vertiginöz migren: Orta yaş ve öncesinde baş ağrısı ve baş dönmesi olan olgularda öncelikle akla gelmelidir. Baş dönmesini takiben oluşan migren benzeri baş ağrısı atakları ile tanınır. Tedavi migrene yönelik planlandığında her iki sorun da giderilebilir.


Vertebrobaziller yetmezlik: Orta yaş ve üzeri grupta sık rastlanan bir baş dönmesi nedenidir. Baş dönmesi sıklıkla herhangi bir tetikleyici etken olmadan aniden başlar, birkaç dakika sürer ve yine aniden sona erer. Görme kaybı, çift görme, konuşma bozukluğu, güçsüzlük veya hissizlik gibi eşlik eden başkaca bulgular da vardır. Nöroloji uzmanı tarafından takip edilmelidir.


MS (Multipl Skleroz): Özellikle orta yaş ve öncesinde başlayan baş dönmesi ataklarında akla gelmelidir. Beyin hastalıkları uzmanları tarafından kolaylıkla teşhis ve tedavi edilebilir.


Denge sinir tümörleri (Serebellopontin Köşe Tümörleri): Son yıllarda artan cep telefonu kullanım sıklığı ile birlikte sıklığı artan bir tümör çeşididir. Sıklıkla işitme ve denge sinirinin kılıfından kaynaklanan tümörlerdir. Teşhis edildiğinde uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmelidir.


Yaralanma: Kafatasında meydana gelen, iç kulağı da zedeleyen bir kırık sonrasında aşırı kısıtlayıcı bir vertigoyla birlikte bulantı ve işitme kaybı gelişir. Baş dönmesi birkaç hafta sürer


Alerji: Bazı insanlar alerjik oldukları besinleri aldıklarında veya havadaki parçacıklarla karşılaştıklarında baş dönmesi veya vertigo oluşabilir.


Yaşlılık, Migren, Boyun kireçlenmeleri ve boyun fıtığı, Depresyon gibi psikiyatrik nedenler.


Diğer nedenler: Başta B12 vitamini olmak üzere çeşitli vitamin eksikliklerinde, uzun süreli alkol kullanımı sonrasında hasarlar sonucunda, beyin zarına ait iltihaplarda, başta kanser ilaçları ve tüberküloz ilaçları olmak üzere ilaç yan etkilerinde, bazı epilepsi nöbetlerinde ve bunun benzeri pek çok nedenle de baş dönmesi görülebilir."

A