Bilimin cevaplayamadığı konular?

Merhaba arkadaşlar dun bir belgesel izliyordum. Orada gördüm ki bilimin cevap vermediği bir sürü konu var ki bilim insanları (sizden ricam cinsiyetsiz sözcükler seçelim) sessiz kalıyor.

Sizin bildiğiniz bilimin cevap vermediği konular var mı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Venüsün ters donmesini aciklayamayan bilim manyetik tersinmeyi aklina getiremiyor

S

Söylediğinizi tam olarak anlayamadım ama, uzaya merakım olduğu için daha önceden araştırmıştım venüsün neden ters döndüdüğünü. Bilim buna kesinlikle cevap veriyor bence birden fazla ihtimal olmasına rağmen.

Fatma Ugurtan 6 yıl

Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama ikna edici bence

Fatma Ugurtan 6 yıl

Fatma Ugurtan bildigimiz üzere gezegenler kabuk sivi cekirdek ve kati cekirdekten olusur kabuga carpan hicbir cisim icerdeki kati cekirdegin dönüşünü degistirmesini etkileyemez en fazla oda çok büyükse erimis demir olan magmaya batar çekirdek dönüş yönüne aynen devam eder. Cay kasigi ile cayi karistirir gibi düşünün bardağı istedigin kadar ters yöne cevir sivi ve kasik hep ayni yone döner bilim buna kesin cevap derse gülerim

Serkan Tuğyan 6 yıl

Kuzey kutbu guney kutbuna guney kutbu kuzey kutbuna dönerse gezegen ters döner

Serkan Tuğyan 6 yıl

14 yaşlık beynim kitapta yazılana daha çok yanaştı ve sizinle pek tartışabileceğimi sanmıyorum ama bunu kesinlikle düşüncem. Uranüs de sanırım farklı yönde dönüyordu o da mı venüste söylediğiniz aynı mantıkta?

Fatma Ugurtan 6 yıl

Yok. Uranusu buyuk bir cisim yan yatırmış olabilir yan yatmak ayri ters donmek ayrı

Serkan Tuğyan 6 yıl

Peki, teşekkürler

Fatma Ugurtan 6 yıl

Rica ederik

Serkan Tuğyan 6 yıl