Bilimle uğraşmak dinden uzaklaştırır mı?

Astronomi ile ilgilenmeniz sizi dinlerden veya teizmden soğuttu mu? Yoksa aksine daha çok ilgilenip, önceden sizi alakadar etmeyen bir tanrıya inanmanızı sağlattımı?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

İnanç ve bilim, benim için farklı yerdeler.

E

Derken?

Fatma Yurday 6 yıl

Bilimi inançla yorumlamak devamlı taraflı sonuç verecektir. Eğer ateist isem multi-evrenler teorisi cazip gelip Tanrı'yı reddetmem için bana fırsat verir. Eğer teist isem evrenin büyüklüğünü düşünüp burda bir yaratıcı var derim.

Emre Akgenç 6 yıl

Emre Akgenç Multi Evren teorisi neden ateistliğe cazip geliyor? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?

Alperen Unver 6 yıl

Çok fazla bir bilgim yok ama elimden geldiğince cevaplarım o yüzden yanlışlarım olabilir. Genel kabul gören Big Bang teorisinde başlangıç için bir tetikleyici gerekiyor. Ve her şeyin belirli bir sisteme göre hareket etmesi az da olsa bir müdahale olduğuna çekilebilir. Multi-evrenler teorisi ise aslında sistem denen şeyin olasılıklardan sadece biri olduğunu söyler. Bunu gezegenlerde yaşama benzetebiliriz. Bu Dünya'da olduğumuz için burası yaşama elverişli değil. Burası yaşama elverişli olduğu için burdayız gibi. Şimdi bu evren olasılıklardan biri olduğu için bu da görünüşte yaratıcının müdahalesini azaltmış oluyor.

Emre Akgenç 6 yıl

Ki bunu da aynı şekilde inançlı biri kendisi için yorumlayabilir. Yaratıcının her şeyi mantık çerçevesinde yarattığını. Birden gerçekleşen varoluş yerine daha mantıklı bir yaratılışla ortaya çıkmıştır. Dediğim gibi bir veri, siz nasıl yorumlamak istiyorsanız öyledir. İki kişi aynı yere bakıp aynı şeyleri göremezler.

Emre Akgenç 6 yıl