Bilimle uğraşmak dinden uzaklaştırır mı?

Astronomi ile ilgilenmeniz sizi dinlerden veya teizmden soğuttu mu? Yoksa aksine daha çok ilgilenip, önceden sizi alakadar etmeyen bir tanrıya inanmanızı sağlattımı?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Evrenin olaylarini 3 temel bilim dali ile aciklariz. Fizik kimya ve biyoloji. 3 bilimi de yaparken herhangi bir yaraticiya ihtiyac duyulmaz. Din ve bilimi ayri tutalim lutfen..

A

Mutlaka matematikte eklenmelidir. Dünyayı bırak uzayı evreni bile matematikle açıklarız.

Muhammed Zar 6 yıl

Enerjinin korunumu yasasisini bagdastirabilir miyiz?

Kaan Şenkul 6 yıl

Matematik sanal gerceklik oldugu icin eklemedim. Bir suru daha bilim dali var ona bakarsaniz isimize yarayacak. Ben temel olanlari yazdim.

Alper Duymaz 6 yıl

Kaan Şenkul ne gibi ?

Alper Duymaz 6 yıl

Entropi yasalarinin 1. Maddesine gore; enerji yokdan var, vardan yok edilemez. iste bu bana bir enerjinin oldugunu ve buna yaradan dedigimi soyluyor ve tabi teistlikteki gibi doga ustu bir varlik olarak degil.

Kaan Şenkul 6 yıl

Halbuki fizik en temelidir diğerleri sanaldir matematiği bu sınıf dışında birakman kimya ve biyolojiyi alman biraz absürd kaçmış

Hasan Caran 6 yıl

Kimya ve biyolojiye nasil sanal diyebiliyosunuz ?

Alper Duymaz 6 yıl

Entropi yasasiyla Tanri'yi nasil bir araya getirebiliyosun ?

Alper Duymaz 6 yıl

Yukarida acikladim.

Kaan Şenkul 6 yıl

Ha pardon, enerjiyi tanri olarak mi goruyosun yani ?

Alper Duymaz 6 yıl

Hayır esas en temeli matematiktir. Kütle çekimininden büyük patlamaya maddenin yaşından ölümüne kadar. Teknolojinin varlığının hepsi matematiktir.

Muhammed Zar 6 yıl

Ben herseyi tanri olarak goruyorum.

Kaan Şenkul 6 yıl

Anlamiyosun deme abi dediklerimi? Matematik olan, görülen vs bir maddeyi veya olup da görülemeyen fakat ölçülebilen bir seyi modellemeye yarar. Matematik soyutlama yapar. Temelde matematik yoktur, temelde fizik vs vardir, sen onlari ölçersin ve modelleme yaparsin bu matematik olur.

Alper Duymaz 6 yıl

Fizikte Planck sabitinden sonrası fizik kurallarının dışına çıkar. Kimya da maddesel olayları inceler. Biyoloji de canlıları inceler. Peki bu Planck sabit dışındaki varlıklar için tanrı gerekli midir? Çünkü insanlar daha büyük evrenimize kıyasla çok az bir bilgi biliyor. Kabul edelim daha biz burnumuzun dibinde yıllarca olan şeyleri bilemezken 4 büyük kitapta bu bilgiler yazıyordu.

İsmail Sokmen 6 yıl

Planck sabiti hakkinda pek bilgim yok fakat fizigin disina cikan seyi fizik neden incelesin? Burda çelisiyorsun. Burnumuzun dibinde bilemedigimiz sey ne peki? 4 buyuk kitapta gecen ?

Alper Duymaz 6 yıl

Planck sabiti fizik kuralları ile açiklanabilecek en son sınır. Bu sinir sonrasi formullerle bulunamiyor diye biliyorum. İnsanlar açiklamakta çaresiz kaliyor. Ancak Planck sabiti dişinda işima yapan cisimler var. Bildiğim kadariyla hiçbir bilim dali incelemiyor. Ancak evrenimizde. Eski insanlar daha dünyaya düz derken Kur an ı Kerimde güneş sisteminden yıldızlardan bahsediyordu. Demek istediğim biyoloji matematik ve fen herşey değil onlar olmadan da mükemmel düzen vardı. 4 büyük kitaptan oğreniliyordu.

İsmail Sokmen 6 yıl

Gunes sitemiyle ilgili bana ayet atar misin? Kalan 3 buyuk kitaptan da bi seyler at ta bakiyim gunes sistemine

Alper Duymaz 6 yıl

http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-gunes-ile-ilgili-ayetler.html?fref=gc

İsmail Sokmen 6 yıl

Olm bu ne 1- sana gunes sistemi dedim gunes degil. 2- Burdaki ayetlerin hicbirinde olaganustu bir olay yok, hep tekrar var. Gunes olunce gunduz ay cikinca gece olur vs vs. Kendin okuyup at bundan sonra kardesim, komik duruma dusuyosunuz

Alper Duymaz 6 yıl

Arkadaşım internetin var. Senle mi uğraşicam. İnanmak istemeyeni zorla inandiramazsin. Araştır gel öyle konuşalım. Böyle bilgin olmayınca konuşulmuyor

İsmail Sokmen 6 yıl

Yıldız da dedim yazımda farettiysen

İsmail Sokmen 6 yıl

Inanmak istiyorum belki? Bana arastir gel deme lutfen, arastirdigim icin su durumdayim zaten. Sen tek 1 kitaba bagliyken ben sayisiz kitaba bagliyim

Alper Duymaz 6 yıl