Bilimle uğraşmak dinden uzaklaştırır mı?

Astronomi ile ilgilenmeniz sizi dinlerden veya teizmden soğuttu mu? Yoksa aksine daha çok ilgilenip, önceden sizi alakadar etmeyen bir tanrıya inanmanızı sağlattımı?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

İnsanın beyin gücünün çok çok üstünde bir düzen. Ve her yer zeka belirtisi içinde. Tesadüf ve evrim gibi kavramlar çok aciz kalıyor. İslamiyeti de az çok arastirdiğım için Allaha olan inancım katlanıyor.

S

Evrim ne gibi aciz kaliyor ?

Alper Duymaz 6 yıl

Bir üstün güç varda o kutsal kitaplardaki yaratıcı değil

Mazlum Moralıoğlu 6 yıl

Bur da anlatmak istediğim din değil allah. İslamiyet ise inceligiyle güzelliğiyle beni tanrıya bağlıyor. Kesinlikle kişilere bağlı kalmıyorum. Her fırsatta kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gerek kuranda gerekse insanlardan bazen de kendi mantığımla hareket ediyorum .

Sümeyye Sezek 6 yıl

Neyse ben 4 kadin aliyim da geliyim kendime o zaman

Alper Duymaz 6 yıl

Ha bide İslamiyeti 'az çok ' araştırdım derken kesinlikle bilgilerim yeterli değil anlamda

Sümeyye Sezek 6 yıl

Üstün güç varlığını kabul ediyorsanız eğer kimi insanlar buna Allah der kimileri buda der kimileri başka birşey der. Bu kısım da var olan isimleri düşünüp aklınıza ve mantığınıza uyan isimle hitap ediniz

Sümeyye Sezek 6 yıl

Ya ben soruma cevap alamadim, evrim neden yetersiz kaliyor ??

Alper Duymaz 6 yıl

Anlamadım

Sümeyye Sezek 6 yıl

Bence açıkladım

Sümeyye Sezek 6 yıl

sorularıma cevap vermiyor

Sümeyye Sezek 6 yıl

Hangi soruna cevap vermedi mesela ?

Alper Duymaz 6 yıl

İlk insan birikim yaptı da sonrakine mi kaldı. Her insan aynı bilgiyle doğar bana evrimin mantıklı gelmesi için açıklama yapar mısınız lütfen

Sümeyye Sezek 6 yıl

Ilk insan diye bir sey yok, homo sapiens dedigimiz insan türü yaklasik 200.000 yil once Afrikada evrimlesti. Populasyonlar evrimlesirler, tek bir tur evrimlesirse mekanizma isleyemez. Bu yuzden ilk insan, ilk maymun, ilk zürafa yoktur. Tatmin olmadiginiz yerde lutfen soyleyin, daha da acmaya calisiyim.

Alper Duymaz 6 yıl

Diyorum ya işte düşünen sorgulayan. Duygulara sahip bir şey durup dururken neden ortaya çıksın neden diğer bütün canlılar bizim gibi sorgulamıyor. Neden herşey insan ırkına hizmet amacıyla var .

Sümeyye Sezek 6 yıl

Düşünsene bazı şeyler birbirine çarpıyor. Sonra harika ve birbiriyle uyumlu bir evren ortaya çıkıyor onuda geçtim canlı varlıklar ortaya çıkıyor bunlardan sadece bir ırk olan insan ırkı akıl diye bir şeye sahip oluyor düşünüyor kendini geliştiriyor sorguluyor duygulara sahip. Bana ne dersen de ama beynin tesadüf eseri oluştuğunu söyleme düşünsene her yeni doğan insan öbür insanlar gibi beyin kalp böbrek karaciğer vs. Gibi şeylere sahip hepsi aynı hiç mi zamanla değişmez. Bütün bunları kusursuz yapan bir zeka var ondan bir şüphem kalmadı

Sümeyye Sezek 6 yıl

İslamiyet hakkına bilgilerin yeterli olsa zaten müslüman olarak kalmazdin

Mazlum Moralıoğlu 6 yıl

1- Duygulara sahip bir sey derken insani kastettigini farzediyorum (%99 öyle) yanlis bilgi. Duygular sadece insan türünde yoktur. 2- Her sey insan irkina hizmet amaciyla mi var sence? Binlerce, milyonlarca, milyarlarca yildir canli-cansiz varliklar olusuyor. 100 milyon yil onceki bir dinozorun insan irkina hizmetini dusunemem kusura bakma da evrimi yasadigin doneme gore degerlendirme. Evet suan zekamizla baskin tür biziz dunyada. Fakat 65 milyon yil once dinozorlar baskin türdü, her sey onlara hizmet ediyordu 3- Harika ve birbiriyle uyumlu evreni kafandan cikar evren, dünya, mars aklina gelen her sey kaotiktir, yani düzensizdir. 4- Canli ve cansiz varliklar arasinda sandigin kadar buyuk bi fark yoktur. (Makale atmami istersen link atiyim, ama okucaksan atiyim) 5- Tesaduf dedigin sey bir anda bir sekilde olan bir olay degildir. Ornek verelim hemen, insan irkina 100 sayisi diyelim. 1'den basliyoruz, senin dedigin tesaduf deme olayi 1'den 100'e cikmadir ki zaten boyle bir sey yoktur. 1'den 2'ye cikarsin, 2'den 5'e cikarsin. 5'ten 6'ya 6'dan 7'ye vs vs vs.

Alper Duymaz 6 yıl

http://www.evrimagaci.org/makale/34?fref=gc Canli-cansiz karsilastirmasi. Okumicaklar lutfen ortalikta "canlilik ve cansizlik arasinda daglar kadar fark var" yalanini kullanmasin. Cunku biz sadece gülüyoruz size.

Alper Duymaz 6 yıl

Evrim boyledir. Koyu renkli bir canli olusmasi gerekiyorsa beyaz renkliler elenir, nesilden nesile azalir. Direk beyazdan siyah renge degisim olmaz yavas yavas olan bir surec. He diyosan ki hizlandiralim yaaa ben gormek istiyorum diye köpeklerin evrimini incele. 15.000 yillik bi evrimsel tarih, yapay secilimle evrim, insan eliyle evrim bu. Bi adim oteye tasiyalim, daha hizli olsun diyosan evrim mikroplarin evrimine bak. Aşılar ve evrim yazip arastirma yapman yeterli

com-q5c8pa99qpu0cljn30aw.jpg

Alper Duymaz 6 yıl

Size özelden mesaj atabilir miyim.

Sümeyye Sezek 6 yıl

Tabi buyrun sikinti yok

Alper Duymaz 6 yıl