Bilimle uğraşmak dinden uzaklaştırır mı?

Astronomi ile ilgilenmeniz sizi dinlerden veya teizmden soğuttu mu? Yoksa aksine daha çok ilgilenip, önceden sizi alakadar etmeyen bir tanrıya inanmanızı sağlattımı?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Allaha yemin olsunki yaprak kıpırdıyorsa Allah tandır..

Madem bilim bu kadar önde herşeyi açıklıyorsa bir meyvenin nasıl oluştuğunuda yazsınlarda görelim kara topraktan kıpkırmızı tane tane NAR meyvesi nasıl oluşuyo bi yazsınlarda görelim Allah a hamd olsun herşeyi o yarattı o yönetmekte...

K

Nasil olustuguna cevap verirsem evrime ve bilime inancak misin ?

Alper Duymaz 6 yıl

Ahahahahah abi supersin ya

Alper Duymaz 6 yıl

Bilimi inkar eden yok. Evrim ise tartışılır bir konudur. “Ey insanlar! Size bir misal getirildi; şimdi onu dinleyin: Sizin Allah’tan başka, dua edip çağırdıklarınızın (bâtıl ilahlarınızın) hepsi bir araya gelseler, bir sineği yaratamazlar. Sinek onlardan bir şey kapsa, onu da geri alamazlar. İsteyen de âciz, istenene de!” (Hac, 73) Kuran'da sinek örneğini vermiş Yüce Allah. Sinek yada sivrisinek, araştır bakalım nasıl bir hayvan imiş gör. Şunu da söyleyeyim: Sineğin yaratılışı anlık olarak gerçekleşecek değildir. Bir süreç içinde gerçekleşir. Bu süreç Evrim de olabilir başka bir süreç de olabilir.

Murat Gökkara 6 yıl