Cennet nedir? Kimler niçin girer?

Cennet nedir? Kimler niçin girer?
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
92
92 CEVAP

Cennet Allahin kullarina kendisine şirk koşmayıp emirlerine uyanları mukafatlandirdigi bir yerdir.. Bugun bilimin kanitladigi bir olaydir ruh hali.. Bizim ruhlarimiz bedenimiz olusmadan once cennettedir anne karninda iken belli bir zamanda bedenlerimize teslim edilir. Insanin aklina şöyle bir soru geliyor peki ruhlarimiz neden cennetten cikartiliyor.. Hz adem ve hz havva yaratilir ve butun meleklere onlara itaat etmesi gerektigi soylenir.. O zaman ise melek olan seytan Allaha beni atesten onu ise topraktan yarattin der. Ates topraktan ustundur ben ona itaat etmem der.. Allah ise itaat etmemesi sonucu seytani cezalandirir. Seytan ise hz adem ve havvaya Allahin yemesini yasakladigi meyveyi yedirir.. Allah hz. Adem ve havvayi ceza olarak dunyaya gonderir ve burda kendilerini affettirebilirse cennetine koyacagini aksi halde cehenneme koyacagini soyler..

Inanmayana hikaye gibi gelebilir ama bunlari yazmamin sebebi birkac madde icin..

1. Bilim, insanin ruh halinin oldunu ruhsal sorunlari olan hastalara ise psikolojik tedavi uyguladığı gunumuzde bilinmektedir.. Ve ruh hali bilimsel olarak kanitlanmistir..

2. Kuranda gecen ayette biz insani bir su lutfesinden yarattik buyrulmakta buda gunumuzde yine bilimsel olarak kanitlanmis ve ultrasonik cihazlarla bebek olusumu kuranda anlatildigi gibi gorulmektedir..

3. Insanoglu topraktan yaritilmistir.. Buda bilimsel kaniti olan bir bilgidir.. Topraktaki her ozellik insandada bulunmakta ve insan oldukten sonra bedeni tekrar toprak olmaktadir..

4. Kuranda yine gecen bir ayet Allah iki denizi birbirine karistirmaz onlar tatli ve tuzludur diye ayet bulunmaktadir.. Bunuda bilim ispatlamistir..

5. Einstein musluman degildir ama arastirmalari sonucu bu evrenin kendiliginden olusamayacagi kanaatine varır ve bu kadar mucizevi seylerin var olmasi icin bir yaraticinin olmasi gerektigini savunur..

6. Yine inanmayan olursa canakkaleye gitsin.. Bir rehbere canakkale savasinin nasil kazanildigini karsi guclerin bizleri neden yenemedigini teker teker sorsun.. Ve türk tarihindeki olup bitenleri öğrensin

M

Teşekkür ederim Mehmet

Halide Kırıkhan 6 yıl

Sorularina cevap olabilmiştir insallah

Mehmet Üçok 6 yıl

Yani hz adem ve hz Havva şeytana uyup yasak meyvayı (elma) yemezselerdi cennettten kovulmayacaklardı dolayısıyla bugünkü insanlarda cennette kalacaklardı belki de insanoğlu bugün tabi olduğumuz imtihana kısmen de olsa tabi tutulmayacaktı

Halide Kırıkhan 6 yıl

Aslında irade ikiye ayrılır. Bir bizim yapabildiğimiz iradeler yürümek koşmak düşünmek gibi.. Diğeri ise olmasi bizim irademizle gerceklesmeyen seyler kalbimizin calismasi midemizin yemekleri sindirmesi vb.. Biz bizim yapabildigimiz iradelerimizden mesuluz.. Cenabi hak hz adem ve havvayi yaratarak onlara kendi iradelerini verdi şeytanında kendi iradesi vardi.. Hz adem hz havva ve seytan cennette olmalarina ragmen seytan kendi iradesi ile sinava tabi tutuldu hz ademe itaat etmedi cennetten kovuldu.. Şeytan hz adem ve havvaya kendi iradeleri ile meyvayi yedirtdi sinava tabi tutuldu.. Hz. Adem ve hz havva meyveyi yedikten sonra vuku bulan olaylar onlarin cennete kalmalarina mani oldugundan dunyaya gonderildi.. Yani cennettede imtihana tabii oldular

Mehmet Üçok 6 yıl

Ama insaoglundan mahser gununde sırat köprüsünü geçip cennete ulasanlar ebedi orda kalacaklardir.. Kuranda bununla ilgili ayet var

Mehmet Üçok 6 yıl